10.7 C
Cluj-Napoca
vineri, februarie 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBERD a subscris 100 mil. euro din emisiunea de obligaţiuni a Băncii...

BERD a subscris 100 mil. euro din emisiunea de obligaţiuni a Băncii Transilvania

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a subscris 100 de milioane de euro în cadrul emisiunii de obligaţiuni de 285 de milioane de euro pe care Banca Transilvania a înregistrat-o în sistemul bursei de valori de la Bucureşti. BERD este cel mai mare acţionar instituţional al băncii de la Cluj, cu o participaţie de 8,6%.

”BERD a investit 100 de milioane de euro într-o obligaţiune subordonată emisă de Banca Transilvania, a doua cea mai mare instituţie de credit din România, ca parte a unei emisiuni de 285 de milioane de euro. Obligaţiunile au o maturitate de 10 ani şi vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti. Tranzacţia este prima emisiune de obligaţiuni subordonate listată pe piaţa de capital din România”, potrivit BERD.

Cinci investitori internaţionali au subscris obligaţiunile de 285 milioane de euro emise de Banca Transilvania, cea mai căutată acţiune de la bursa româ­nească, în contextul în care acestea au fost înregistrate marţi la bursă, adică pla­samentul privat a fost încheiat cu succes cu 100% obligaţiuni valabil sub­scrise din totalul celor oferite.

Dobânda aferentă emisiunii de obli­gaţiuni este formată din nivelul Euribor la şase luni (în prezent de minus 0,27%) plus 3,75% pe an, scadente în 2020. Printre investitorii care au subscris nu se numără fonduri de pensii sau fonduri mutuale din România, în contextul în care obligaţiunile nu au fost şi nu vor fi oferite spre subscriere publicului larg din România şi au fost oferite spre subscriere prin intermediul unor plasamente private unui număr limitat de investitori eligibili.

Tranzacţionarea pe piaţa bursieră de la Bucureşti este aşteaptă de instituţia de credit a începe în jurul datei de 5 iulie 2018. Numărul total de obligaţiuni subscrise a fost de 2.850 de unităţi, la preţul de 100.000 de euro pentru o obligaţiune.

Acţiunile BT s-au apreciat cu aproape 10% de la începutul anului 

Banca Transilvania estimează costul total al admiterii obligaţiunilor la bursă la 925.000 de euro. De la începutul anului 2018 acţiunile Băncii Transilvania s-au apreciat cu aproape 10% în contextul în care emitentul a livrat deja investitorilor un dividend cu un randament de 5%.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments