web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Cel mai mare furnizor de piese auto din România a avut anul trecut profit de 50 mil. lei

Cel mai mare furnizor de piese auto din România a avut anul trecut profit de 50 mil. lei

Autonet Import, cel mai mare furnizor de piese auto din România, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 1,2 mld. lei (277,7 mil. euro), mai mare cu aproximativ 8% faţă de anul precedent şi un câştig net de 50,8 mil. lei (11,2 mil. euro), în creştere cu 16,5% faţă de 2016, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Com­pania Autonet Import a fost fondată în 1996, iar compania din Ungaria în 2002, urmând dezvoltarea şi pe alte pieţe. Autonet Import deserveşte clienţi din trei ţări (România, Ungaria şi Slovenia), prin trei centre de dis­tribuţie şi 70 de de­pozite regio­nale, po­trivit informa­ţiilor de pe site-ul com­paniei.

Compania dispune de 57 de depozite re­gionale în toată ţara şi de aproximativ 9.000 de clienţi, conform datelor de pe site-ul Autonet. La Satu Mare, compania deţine un depozit central care măsoară 22.500 mp, iar în Bucureşti şi în apropiere există alte două depozite, de 8.800 mp şi 4.500 mp, potrivit aceleiaşi surse.

Grupul Autonet este unul dintre cei mai importantţi furnizori din segmentul reparaţiilor auto din Europa Centrală şi de Est, fiind compus din Autonet Import România, Autonet Import Ungaria, Autonet Import Slovenia (furnizori aftermarket pentru segmentul de reparaţii auto), Lubexpert România, Lubexpert Ungaria, Lubexpert Slovacia (lubrifianţi), Forsius (vopseluri auto), Network Systems (IT, Web, agenţie marketing), Garage Assist (echipamente de service), A24 (asistenţă rutieră), Global Assistance (asigurări), Unifilter (filtre), Autonet Management Company (management).

1.800 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 340 de mil. euro în 2016

Businessul a fost controlat de oamenii de afaceri Zoltan Kondor şi Mihaly Lieb din Satu Mare până în urmă cu aproximativ doi ani, când afacerea a fost preluată în proporţie de 51% de Swiss Automotive Group, într-o tranzacţie de câteva zeci de milioane de euro, potrivit datelor de la acel moment. Grupul Autonet are aproape 1.800 de angajaţi în cele patru ţări în care este prezent (România, Ungaria, Slovacia şi Slovenia) şi o cifră de afaceri de 340 de milioane de euro în 2016.

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW