web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Tranzacţia prin care Medicover a preluat spitalul Pelican din Oradea analizată de Consiliul Concurenţei

Tranzacţia prin care Medicover a preluat spitalul Pelican din Oradea analizată de Consiliul Concurenţei

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Medicover, a achiziţionat în luna mai, într-o tranzacţie de 23 milioane de euro, spitalul Pelican din Oradea, o unitate de 130 de paturi fondată în urmă cu 26 de ani de o echipă de medici chirurgi.

”În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. (21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei”, menţionează un anunţ al Consiliul Concurenţei.

Achiziţia prin care Medicover a intrat în acţionariatul spitalului Pelican cu 80% din acţiuni este una dintre cele mai mari de pe piaţa privată de sănătate de anul acesta, valoarea tranzacţiei incluzând preţul de achiziţie, plata datoriilor, transferul unor active şi investiţii în zona operaţională.

Afaceri în creştere cu 20%

Grupul Medicover a finalizat anul trecut cu afaceri de 73,8 mil. euro, în creştere cu 19,6% faţă de anul anterior, potrivit oficialilor companiei. Grupul include compania Medicover România, care oferă servicii medicale, şi reţeaua de laboratoare Synevo.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW