web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > E.ON intră pe piața echipamentelor de încărcare a autovehiculelor electrice cu un concept de mobilitate electrică lansat la Cluj-Napoca

E.ON intră pe piața echipamentelor de încărcare a autovehiculelor electrice cu un concept de mobilitate electrică lansat la Cluj-Napoca

Compania E.ON România a prezentat în cadrul Techsylvania, cel mai mare eveniment din Europa de Est dedicat tehnologiei şi inovaţiei care s-a desfăşurat la Cluj-Napoca, conceptul E.ON Drive, care cuprinde pachete de echipamente de încărcare a autovehiculelor electrice și servicii pentru piața locală de mobilitate electrică.

Contextul este dat de tendinţele din noua lume a energiei, care înseamnă utilizarea tot mai frecventă a surselor regenerabile şi a rețelelor inteligente, a tehnologiei şi digitalizării pentru a lansa produse și servicii inovatoare. Conceptul E.ON Drive a fost prezentat în premieră la Techsylvania, prin  pachete de echipamente de încărcare a autovehiculelor electrice și servicii care răspund nevoilor specifice de pe piața de mobilitate electrică din România.

”Lansarea acestui produs, parte din noul concept E.ON Drive, este un pas important pentru E.ON şi se înscrie în strategia companiei de a oferi soluţii noi,  inovative, din afara zonei de utilităţi. Traseul inovării continuă cu dezvoltarea şi lansarea altor soluţii smart, prietenoase cu mediul şi adaptate nevoilor clienţilor noştri”, a declarat  Andreea Ioniţă-Cirebea, Director Strategie, Pieţe şi Digitalizare E.ON România.

40 de stații de încărcare a vehiculelor electrice

E.ON și MOL vor dezvolta, în România, o rețea națională de 40 de stații de încărcare a vehiculelor electrice, ca parte a unui proiect european. Anul trecut, un consorțiu din care fac parte și Mol și E.ON (NEXT-E ) a obținut acordul Comisiei Europene în vederea asigurării unei finanțări europene în valoare de 18,8 milioane de euro pentru instalarea și gestionarea a peste 250 de prize pentru mașini electrice cu încărcare ultra-rapidă pe autostrăzile din Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Croația și România.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW