-3.3 C
Cluj-Napoca
marți, decembrie 5, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGrupul ja­po­nez Asahi creş­te capacitatea de producţie a fabricilor de bere din...

Grupul ja­po­nez Asahi creş­te capacitatea de producţie a fabricilor de bere din Braşov şi Timişoara

Ursus Breweries, liderul pieţei de bere de pe plan local, deţinut de grupul ja­po­nez Asahi, investeşte în acest an 22 de mil. euro în creş­terea capacităţii de producţie a două dintre cele trei fabrici pe care le operează în prezent, cele de la Braşov şi Timişoara.

”Piaţa din România este pe o creştere uşoară şi cred că acest trend va continua. În plus, această piaţă se va premiumiza într-o perioadă destul de scurtă. Abilitatea noastră de a profita de puterea brandurilor de bază şi în acelaşi timp lansarea de noi băuturi pe categoria superioară de preţ va fi critică pentru noi. Suntem numărul unu pe piaţa din România şi în acest rol trebuie să încurajăm consumul de bere în noi ocazii pe piaţa din România. Văd un viitor bun al businessului din România, suntem foarte mulţu­miţi de evoluţia lui”, a declarat Paolo Lan­zarotti, CEO al Asahi Breweries Europe Group, organizaţie care include acti­­vele achiziţio­na­te de grupul japonez Asahi în regiunea Europei Centrale.

În luna martie a anului trecut, grupul japonez Asahi a finalizat achiziţia fostelor active ale SABMiller în Europa Centrală şi de Est, regiune care include România, Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia.În România, Ursus Breweries este lider pe piaţa berii, având o cotă de 37%. În 2016 (ultimele date disponibile), compania a înre­gistrat o cifră de afaceri de de 1,63 miliarde de lei (364 mil. euro) şi un profit de 145 de milioane de lei (32 mil. euro), arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Compania are aproximativ 1.400 de angajaţi şi un portofoliu format din mărcile Ursus, Timişoreana, Ciucaş, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Redd’s, Stejar, Azuga, Pilsner Urquell şi St Stefanus. Recent, Ursus Breweries a lansat pe piaţă şi Asahi Super Dry, brandul fanion al acţionarului japonez. Asahi Super Dry deţine o cotă de piaţă de 49% pe piaţa din Japonia şi este prezent în mai bine de 80 de pieţe din întreaga lume.

”În România, singura categorie din piaţa berii unde nu suntem lideri este cea a berii super-premium, o categorie mică, dar foarte importantă. În celelalte categorii suntem lideri şi în valoare, şi în volum. În fapt, în ultimele 12 luni am câştigat poziţia de lider în canalul on-premise ( baruri şi restaurante n.-red.). Notorietatea bran­du­rilor Timişoreana, Ursus şi Ciucaş este consolidată şi puternică. Iar acest lucru ne permite să facem mai multe lucruri, să deschidem subsegmente de piaţă, să aducem noi experienţe pe piaţa românească. Iar în ultimele luni, am făcut asta, lansând variante nepasteurizate pentru brandurile noastre”, a mai spus Paolo Lanzarotti.

De altfel, compania a lansat în ultimul an Timişoreana Nepasteurizată şi Ursus Retro. Acesta este unul dintre cele mai importante trenduri pe piaţa românească, tot mai mulţi consumatori dorind să încerce altfel de bere. Grant Mckenzie, marketing director în cadrul Asahi Breweries Europe Group, spune că un trend vizibil este cel de beri artizanale, segment care acum este la 1-2% din totalul pieţei de bere în Europa, dar care până în 2020 va ajunge la 10%. În plus, berea fără alcool va avea o evoluţie puternică în următorii ani, anticipează managerul.

”Pe toate pieţele vedem creşteri de peste două cifre anual. Este inavitabil ca în Polonia şi România categoria de bere fără alcool să nu aibă o creştere importantă şi chiar să se dubleze cel puţin în următorii 3-4 ani”, consideră managerul, care mizează pe tendinţa oamenilor de a se îndreptă către produse mai sănătoase şi cu mai puţin zahăr. În România, piaţa de bere fără alcool s-a situat anul trecut la 2,6% din piaţa totală a berii, în timp ce în Polonia este de 1,3%, iar în Slovacia de 13,2%.

”Am relansat Ursus Cooler, am adus noi arome şi am crescut promovarea. Brandul a crescut mult în ultimii ani şi cred ca la fiecare 2-3 ani are puterea să se dubleze”, a mai spus Grant Mckenzie.

Asahi are 11 fabrici, dintre care trei în România

În total, în ţările din regiune, Asahi are 11 fabrici, dintre care trei în România, şi vinde circa 33 de milioane de hectolitri pe an. În plus, Asahi Breweries Europe Group are 7.400 de angajaţi. Pe de altă parte, Asahi Group Holdings, acţionarul japonez, are un total de 89 de fabrici şi mai bine de 30.000 de angajaţi.

Grupul japonez nu este prezent doar pe piaţa berii, ci şi pe cea a whisky-ului, a băuturilor răcoritoare şi a produselor alimentare, însă pe piaţa din Europa se concentrează doar pe piaţa berii în prezent. Anul trecut, businessul din Europa Centrală a avut venituri în perioada aprilie-decembrie de 1,46 miliarde de euro şi un profit de 351 milioane de euro, arată datele transmise de către reprezentanţii Asahi Breweries Europe Group. În primul trimestru (ianuarie-martie 2018), veniturile grupului s-au situat la 485 milioane de euro.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments