web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Aeroportul din Cluj-Napoca a fost tranzitat de 1 milion de pasageri

Aeroportul din Cluj-Napoca a fost tranzitat de 1 milion de pasageri

Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare din ţară, a fost tranzitat de la începutul anului şi până în prezent de 1 milion de pasageri, după ce în primul trimestru din 2018 a raportat 558.277 de pasageri, în creştere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Aeroportul Internațional din Cluj atinge pentru a opta oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistrați într-un an calendaristic, realizare ce se datorează atât strategiei de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, cât și extinderii rețelei de rute prin intensificarea negocierilor cu operatorii aerieni.

În primul semestru al anului 2018 au fost anunțate două noi destinații internaţionale de pe aeroport, Viena (din 30 mai 2018) şi Lyon (din 20 noiembrie 2018), a crescut frecvenţa zborurilor pe rutele existente şi o nouă companie aeriană, Aegean Airlines, va demara zboruri regulate spre Atena, de la Cluj-Napoca.

Nu în ultimul rând sezonul de vară 2018 aduce pentru pasagerii noştri o ofertă de zboruri charter turistice mai bogată, comparativ cu anul 2017. Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2018, a fost transportat anul acesta de către operatorul aerian Turkish Airlines, pe zborul său cu numărul TK 1348 de la Cluj-Napoca la Istanbul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW