23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAfecerile producătorului de lactate Carmo-Lact Prod din Bistriţa-Năsăud au crescut cu 16%

Afecerile producătorului de lactate Carmo-Lact Prod din Bistriţa-Năsăud au crescut cu 16%

Carmo-Lact Prod din Bistriţa-Năsăud, producătorul lactatelor Monor, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 80,9 mil. lei (17,6 mil. euro), mai mult cu 16% faţă de anul anterior şi un profit net de peste 3 mil. lei (655.000 de lei), tripul faţă de 2016, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor. Numărul mediu de angajaţi în 2017 a fost de 233, faţă de 226  în anul precedent, potrivit mfinanţe.ro. 

Carmo-Lact Prod este unul dintre cei mai mari zece procesatori locali de lapte şi deţine o unitate de producţie în comuna Mo­nor (judeţul Bistriţa-Nă­săud), care dispune de două secţii, una destinată produselor proaspete, cu o capacitate de 60.000 de litri pe zi, şi cealaltă pentru producţia de brânzeturi, cu o capacitate de 50.000 de litri pe zi, conform da­te­lor de pe site-ul com­paniei.

Producătorul de lactate din Bistriţa-Nă­săud are în derulare un proiect de investiţii de peste 830.000 de lei (fără TVA) în achiziţia de utilaje pentru dezvoltarea capacităţii de producţie, finanţarea fiind obţinută prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), conform datelor de pe site-ul Agenţiei pentru Dezvoltarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Conform datelor de pe site-ul companiei Carmo-Lact Prod, reţeaua de distribuţie a produselor Monor cuprinde peste 1.000 de clienţi cu mai mult de 1.500 de puncte de lucru din oraşe precum Baia Mare, Bistriţa, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Mediaş, Râmnicu Vâlcea, Reghin, Satu Mare, Sibiu, Sighişoara, Târgu-Mureş.

Prezenţi de 26 de ani pe piaţă

Carmo-Lact Prod, companie fondată în anul 1992, are în portofoliu brânzeturi, lapte de consum, lapte bătut, iaurt, smântână şi deserturi. Compania este controlată de antreprenorii locali Eugen Creoşteanu (50%), Ioan Neagoş (30%) şi Alin Neagoş (20%). Carmo-Lact Prod este unul dintre jucătorii din lactate care şi-au făcut loc pe segmentul produselor ecologice, producând lapte, kefir şi iaurt din această categorie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments