2.6 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGigantul german Bosch se apropie de vânzări de 1 mld. euro în...

Gigantul german Bosch se apropie de vânzări de 1 mld. euro în România

Vânzările totale nete ale grupului german Bosch au crescut cu 57% în 2017, la 4,2 miliarde de lei (931 de milioane de euro), urmând să se apropie de 1 miliard de euro în 2018, iar vânzările consolidate (către terţi) din România au crescut cu 26%.

Bosch a încheiat anul fiscal 2017 cu vânzări consolidate în valoare de 1,9 miliarde de lei (416 milioane de euro) în România, ceea ce reprezintă o creştere de 26% faţă de anul anterior. Vânzările totale nete de 4,2 miliarde de lei (931 de milioane de euro), incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au înregistrat o creştere anuală de aproximativ 57%.

”Bosch şi-a menţinut poziţia solidă în România, având o creştere puternică în 2017, în ciuda climatului economic şi politic dificil din ţară. În primele trei luni din 2018, Bosch a reuşit să obţină, din nou, o creştere semnificativă, cu două cifre, a vânzărilor”, a declarat Mihai Boldijar.director general Robert Bosch SRL – reprezentant al Grupului Bosch în România

Numărul angajaţilor Bosch din România a ajuns la aproximativ 6.500, la 31 decembrie 2017, reprezentând o creştere anuală de 36%. Este de aşteptat ca acest număr să crească în 2018, mai ales în locaţiile din Cluj, Blaj şi Timişoara. Bosch a investit în România aproximativ 453 de milioane de lei (aproximativ 100 de milioane de euro) în 2017, în special în dezvoltarea unităţilor de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi Blaj.

Fabrica de componente auto electronice din Cluj şi-a mărit capacitatea de producţie şi portofoliul de produse. În această unitate, Bosch fabrică, din 2014, printre altele, unităţi de control electronice pentru airbag, pentru sisteme de camere multiple şi asistenţă la condus, dar şi sisteme electronice pentru siguranţă. În octombrie 2017, Bosch a inaugurat un Centru de Training în cadrul fabricii, dedicat pregătirii elevilor în sistemul de învăţământ dual, dar şi dezvoltării profesionale continue a angajaţilor săi. Investiţia în noua clădire, cu o suprafaţă de 4.400 de metri pătraţi şi cu săli de instruire moderne, se ridică la aproximativ 6 milioane de euro.

În plus, Bosch a decis să îşi extindă activităţile de producţie şi pentru sectorul Bunuri de larg consum. BSH Electrocasnice SRL a achiziţionat recent un teren de 40 de hectare pentru construirea unei fabrici de maşini de spălat în Simeria, judeţul Hunedoara. În următorii ani, compania va investi aproximativ 110 milioane de euro în acest proiect.

BSH va demara anul acesta construcţia unei hale de producţie, precum şi a unui centru logistic şi a unei clădiri de birouri. BSH Electrocasnice plănuieşte să înceapă producţia de maşini de spălat în Simeria în 2020, iar din toamna 2018 vor începe deja recrutările de personal. Din 2022, noua fabrică va avea o capacitate anuală de producţie de peste un milion de maşini de spălat destinate pieţei europene.

Bosch şi-a extins activităţile de cercetare şi dezvoltare în România începând cu 2013 şi a demarat construcţia propriului Centru de Inginerie la Cluj-Napoca în 2018. Compania va investi aproximativ 25 de milioane de euro în acest proiect.

În anul 2017 a fost consemnată o creştere importantă şi pentru Bosch Service Solutions din Timişoara, care oferă servicii de externalizare a proceselor de afaceri în 20 de limbi. Compania îşi consolidează poziţia pe piaţa locală prin relocarea operaţiunilor într-o clădire nouă de birouri în iulie 2018, unde Bosch a închiriat patru etaje cu o suprafaţă totală de 7.300 de metri pătraţi şi plănuieşte extinderea suprafeţei închiriate în următorii ani. În plus, Bosch a lansat anul acesta programul Junior Accounting în Timişoara, care îşi propune să pregătească până anul viitor peste 100 de cursanţi pentru o carieră în domeniul financiar-contabil.

”După obţinerea unor rezultate record în 2017, ţinând cont şi de riscurile economice şi geopolitice, Grupul Bosch se aşteaptă ca veniturile din vânzări să crească anul acesta cu 2 până la 3 procente. În primul trimestru, veniturile din vânzări generate de companie au fost la acelaşi nivel înalt cu cele obţinute în anul anterior, fiind chiar cu 5 procente mai mari după ajustările în funcţie de cursul de schimb valutar”, a mai anunţat oficialii companiei.

Bosch are peste 6.500 de angajaţi în România

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de aproximativ 25 de ani şi numără peste 6.500 de angajaţi în cinci entităţi. Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara.

În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în Capitală. Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, cu aproximativ 402.000 de angajaţi în întreaga lume.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments