1.7 C
Cluj-Napoca
joi, februarie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de mobilă Simex din Şimleu Silvaniei vinde 60% din producţie la...

Producătorul de mobilă Simex din Şimleu Silvaniei vinde 60% din producţie la export

Producătorul de mobilă Simex, Şimleu Silvaniei, judeţul Sălaj, care deţine patru fabrici ce funcţionează fără întrerupere din anul 1947, a realizat anul trecut afaceri cu 25% mai mari decât în 2016, cea mai mare pondere în vânzări având-o exporturile, în special spre fostele ţări sovietice. Simex duce anual circa 60% din totalul producţiei pe pieţele externe, restul fiind valorificat prin opt magazine proprii din ţară.

Compania specializată în producţia de mobilier clasic pentru sufragerii, dormitoare, holuri şi bucătării cumpără aproape integral materia primă din România, doar 5% din lemnul utilizat provenind din Ucraina, Italia şi Belgia. Produsele firmei sunt distribuite în România prin opt magazine şi patru parteneneri.

”Suntem cel mai mare producător de mobilă clasică din România şi din estul Europei. Putem produce orice din lemn masiv. Avem comenzi de pe tot teritoriul fostului imperiu sovietic, inclusiv de la Kremlin. Ultima comandă a fost în Franţa, pentru mobilarea unei vile a unei familii francezo-azere. În Turkmenistan am mobilat palatul preşedintelui. El cunoştea mobila românească din copilărie, din casa părinţilor”, a spus Gabriel Antoniu Lavrincic, director comercial al companiei Simex, Şimleu Silvaniei.

Chiar dacă multe dintre comenzi vizează stilul clasic, portofoliul companiei include diferite stiluri de mobilă, inclusiv modern sau baroc, dar şi mobilă realizată la comandă. În ultimii ani, pe piaţa din România, la fel ca în vestul Europei a devenit tot mai popular un stil mai modern, minimalist de mobilă, cu atât mai mult cu cât spaţiul disponibil în apartamente nu este la fel de generos ca într-o casă.

Peste 285 de acţionari persoane fizice şi juridice

”Avem acum o comandă de la o familie care vrea mobilă de 60-70.000 euro livrată în Rusia. Ei nu au acolo prea mulţi producători de mobilă din lemn masiv”, a spus Lavrincic. Compania din Sălaj a fost privatizată prin metoda MEBO în 1996 şi are în prezent peste 285 de acţionari persoane fizice şi juridice.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments