23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂProducătorul suedez de electrocasnice Electrolux se apropie de 1.000 de angajaţi

Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux se apropie de 1.000 de angajaţi

Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a ajuns la finalul anului trecut la 928 de salariaţi în România, cu 110 mai mulţi decât în urmă cu un an. De altfel, aceasta este cea mai ridicată valoare de după 2011, ultimul an în care numărul de salariaţi ai Electrolux sărea de 1.000 de oameni, conform datelor publicate de companie.

Electrolux are pe piaţa locală atât operaţiuni de import şi distribuţie, dar şi de producţie. Suedezii deţin la Satu Mare o fabrică în care realizează aragazuri şi unde lucrează cea mai mare parte a angajaţilor companiei în România. De altfel, creşterea numărului de salariaţi vine în contextul în care fabrica din Satu Mare a suedezilor de la Electrolux a început să producă un nou tip de aragaz, cu funcţie de gătit cu abur, pe care-l va vinde apoi în România, Europa, dar şi în afara Bătrânului Continent. Proiectarea aragazului a durat aproximativ un an, iar producţia a început în luna septembrie a lui 2017.

Unitatea de producţie, care are o istorie de peste un secol, realiza înainte de a intra în portofoliul suedezilor aragazuri sub brandul Samus, iar după preluare Electrolux a renunţat la brandul local pentru a produce sub mărcile grupului. În 1997, anul preluării, fabrica număra circa 2.300 de angajaţi, faţă de circa 930 în prezent. Anterior, oficialii companiei afirmau că au fost nevoiţi să restructureze activitatea din România în contextul în care criza a redus apetitul de consum şi astfel producţia fabricii din nordul ţării s-a redus considerabil.

În 2008, ultimul an de boom economic, compania avea un total de circa 1.800 de salariaţi, în timp ce în 1997, când suedezii au preluat fabrica de la Satu Mare, cifra era de circa 2.300. Nu doar numărul de angajaţi ai Electrolux România a scăzut în această perioadă de criză, ci şi cifra de afaceri. În România, cifra de afaceri a Electrolux a scăzut de la 170 de milioane de euro în 2008 la sub 100 de milioane de euro în 2015. Apoi businessul a revenit pe plus în 2016 (ultimul an pentru care există date publice).

Afaceri de 112 mil. euro în 2016

Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux şi-a majorat în 2016 vânzările din România cu aproape 20%, un ritm de aproape două ori mai rapid decât cel al pieţei de electro-IT în ansamblul său, însă similar cu cel al vânzărilor de electrocasnice mari şi mici. De altfel, Electrolux este activ doar pe cele două segmente, cel al electrocasnicelor mari şi mici. Cifra de afaceri a suedezilor pe piaţa locală a urcat până la 512 milioane de lei (112 mil. euro) în 2016, respectiv maximul ultimilor ani.

Cifra de afaceri a Electrolux cuprinde atât producţia de la fabrica din Satu Mare, dar şi vânzările locale de produse realizate de grup în afara ţării noastre în fabricile din toată lumea. La Satu Mare se produc doar aragazuri, însă pe piaţa locală suedezii vând şi alte electrocasnice sub brandul Electrolux.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments