web analytics
Sunteți aici
Home > IDEI DE AFACERI > Idee de business Start-up Nation 2018: Producţia de mobilier la comandă

Idee de business Start-up Nation 2018: Producţia de mobilier la comandă

Sesiunea pe 2018, care ar putea începe luna acesta, va avea un buget de 2 miliarde de lei şi va oferi finanţări de până la 200.000 de lei pe proiect, arată consultanţii specializaţi în asistenţa firmelor noi pentru accesarea acestui program.

Idee de business: Producţia de mobilier – Cod CAEN 3109

Punctajul care se poate obține este maxim, adică de 100 puncte, cu respectarea următoarelor condiții:

  • Crearea a minim 2 locuri de muncă pentru: absolvenți începând cu 2013, șomeri (indemnizați sau nu – adică persoane în căutarea unui loc de muncă), persoane din categorii defavorizate;
  • Ponderea investițiilor în echipamente tehnologice* și software-uri să fie >= 50% din valoarea proiectului (peste 100.000 lei);
  • Achiziția de echipamente inovative și softuri de minim 25% din total investiție (minim 50.000 lei) care să înglobeze tehnologie și sau soft nu mai vechi de 3 ani.

Activitate este încadrată în domeniul: producție

Descrierea activitatii: Prin intermediul programului START-UP NATION 2018 este finanțabilă această activitate.

Piața producției de mobilier la comandă este un domeniu care se afla intr-o dezvoltare si promovare continua, avand in vedere nevoile de dotare a locuintelor, birourilor si spatiilor comerciale, necesitatea cresterii gradului de ergonomie, precum si faptul ca sectorul lemnului si al mobilei este unul prioritar pentru Strategia de competitivitate 2020 a Romaniei.

Produsele realizate de catre firma sunt piese/elemente de mobilier (exemplu : dulap, masa, scaune) la comanda, din material lemnos (fac, stejar, cires) pentru persoane fizice si juridice, facute la comanda dupa specificatiile clientilor.

Necesitatea de a crea un mediu ambiant ergonomic in incinta locuintelor persoanelor fizice și nu numai stau la baza formarii cererii pentru produsele de mobilier care va avea un caracter continu. Conform cercetarilor realizate, exista o cerere continua si in crestere pentru produse de mobiliere realizate la comanda, dupa preferinta clientilor. Pentru a acoperi cererea nesatisfăcută de către magazinele cu mobilier produs în serie și la dimensiuni/forme/culori standard au apărut şi o serie de companii mici, axate în special pe mobilier la comandă, acestea având avantajul flexibilităţii în producţie şi al costurilor şi implicit al preţurilor mai mici. Cererea se manifesta anual, nu este una sezoniera.

Descrierea codului CAEN: 3109 Fabricarea de mobila n.c.a. Aceasta clasa include: -fabricarea de canapele, canapele extensibile si fotolii -fabricarea de scaune si banci pentru gradina -fabricarea de mobilier pentru dormitoare, sufragerii, gradini etc. -fabricarea de carcase pentru masini de cusut, televizoare etc. Aceasta clasa include de asemenea: -finisarea scaunelor si bancilor, cum ar fi tapitarea -finisarea mobilierului cum ar fi : vopsirea, lacuirea si tapitarea.

Sursa: consultantafonduri-europene.ro

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW