28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALContinental vrea să reducă mirosurile degajate de fabrica de cauciucuri din Timişoara...

Continental vrea să reducă mirosurile degajate de fabrica de cauciucuri din Timişoara cu investiţii de 4 mil. euro

Compania germană Continental Anvelope va investi 4 milioane de euro în extinderea sistemului de Oxidare Termică Regenerativă, o tehnologie folosită pentru reducerea mirosurilor în fabrica de cauciucuri din Timişoara.

”Investiţia se concentrează pe reducerea percepţiei mirosului specific producţiei de anvelope în perimetrul adiacent fabricii. Continental a realizat teste pilot asupra soluţiei tehnice începând din decembrie 2013. În 2016, compania a finalizat punerea în aplicare a proiectului, iar acum se doreşte extinderea acestei tehnologii”, potrivit unui comunicat al Continental Anvelope.

Începând cu anul 2015, Continental a investit peste 10.5 milioane de euro în proiectul pentru implementarea unui sistem de tratare a emisiilor olfactive, iar rezultatele măsurătorilor arată ”o reducere semnificativă a percepţiei mirosului specific producţiei de anvelope în imediata vecinătate a perimetrului fabricii, de până la 80%”.

De asemenea, reprezentanţii companiei au anunţat că doresc să realizeze o nouă hală în fabrica de cauciucuri din Timişoara, aflată în zona Pădurii Verzi, şi au depus cererile necesare obţinerii autorizaţiilor.

”Continental Anvelope Timişoara nu îşi va mări volumul de producţie. Am depus la Primăria Timişoara cereri de autorizare pentru demolare şi reconstrucţie hală, avizate pozitiv de autorităţile locale. Hala nou construită va fi folosită pentru stocarea semicomponentelor şi pentru recompartimentarea şi eficientizarea producţiei la volumul de producţie actual, fără impact asupra mediului. Vreau să subliniez faptul că prin aceste investiţii volumul de producţie al fabricii nu va creşte”, a declarat Sorin Samonid, directorul general al Continental Anvelope Timişoara,

Continental a investit peste 460 mil. euro în fabrica de anvelope din Timişoara

Continental Anvelope Timişoara este prima şi cea mai mare investiţie a grupului în România. În cei 18 ani de activitate la Timişoara, Continental a investit peste 460 milioane de euro în fabrica sa de anvelope şi a creat peste 2.500 de locuri de muncă. Continental Anvelope Timişoara a produs şi livrat, până în prezent, 200 de milioane de anvelope clienţilor din Europa şi din întreaga lume. Compania produce în Timişoara o gamă largă de anvelope, cu dimensiuni între 13 şi 20 de ţoli, în linie cu cerinţele pieţei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments