22.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFurnizorul de consultanță în management Accenture susține un nou program de formare...

Furnizorul de consultanță în management Accenture susține un nou program de formare a specialiștilor UBB

Specialiștii în analiza de date au participat la un program interdisciplinar lansat în premieră de Centrul pentru Știința Datelor (CSData) din cadrul Universității Babeș-Bolyai, program susținut de compania de consultanță în management, servicii de digitalizare, tehnologie și procese operaționale Accenture.

Prima ediția a programului de formare ”Explorarea și vizualizarea datelor complexe” s-a desfășurat în perioada noiembrie 2017 – februarie 2018 și a reunit 18 cursanți, opt dintre aceștia au beneficiind de burse de studiu oferite de Accenture.

”Accenture este orientată spre implementarea de noi tehnologii și dezvoltarea de soluții performante, iar parteneriatele cu mediul academic reprezintă un element important al filosofiei noastre. Ne bucurăm să susținem specializarea analiștilor de date și cercetarea academică într-un domeniu atât de nou precum știința datelor”, a declarat János Égly, directorul executiv al Accenture Industry X.0 România.

Programul a fost derulat de către Facultatea de Sociologie și Asistență Socială în parteneriat cu membri ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, împreună cu alți specialiști în știința datelor.

”Este vorba de o introducere în știința datelor, un domeniu nou, aflat la intersecția mai multor arii de cercetare. A fost un program experimental prin care am încercat să vedem cum putem colabora în a preda cercetători din sectorul academic și specialiști cu experiență în sectorul de piață. Bursele oferite de către compania Accenture au fost extrem de utile pentru că au făcut accesibil programul unui spectru mai larg de cursanți”, a declarat conf. univ. dr. Norbert Petrovici, directorul CSData.

Proiectul va continua în acest an cu al doilea program pilot, care va consta în abordarea unor alte aspecte legate de știința datelor, în zona modelelor predictive și machine learning. De asemenea, din toamnă, specialiștii în analiza de date vor avea la dispoziție un program de masterat cu tema ”Analiza datelor complexe”, găzduit de Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, afiliat CSData.

Pe lângă colaborarea cu Universitatea Babeș-Bolyai, Accenture derulează proiecte și cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Petru Maior și Universitatea Sapientia din Tîrgu Mureș, precum și cu Universitatea Politehnică din Timișoara, contribuind la dezvoltarea tehnologiei IT din mediul academic.

Accenture Industry X.0 România are birouri în Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș și Timișoara

La nivel global, Accenture este unul dintre cei mai mari furnizori de consultanță în management, servicii de digitalizare, tehnologie și procese operaționale, ajutându-i pe clienți să își transforme afacerile și organizațiile pentru a răspunde provocărilor din era digitală, și contribuie la susținerea inovației în ecosistemul social.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments