web analytics
Sunteți aici

Prodlacta Braşov a vândut lactate de 7 mil. euro pe pieţele externe

Prodlacta din Braşov, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de lactate, a realizat anul trecut vânzări pe pieţele externe de peste 32 de milioane de lei (7 milioane de euro), adică 34% din cifra de afaceri a companiei. În 2017, exporturile companiei s-au majorat de mai bine de două ori.

Prod­lacta exportă în ţări precum Germania sau Re­publica Moldo­va. De altfel, de aici vine cel mai im­por­tant acţionar al com­paniei. Prodlacta, companie lis­tată la BVB cu simbolul PRAE, este deţinută de JLC Germany (33,1%), compania JLC din Chişinău (28,6%), statul român (4,4%), Asociaţia Salariaţilor şi Membrilor Conducerii Prodlacta (10,2%) şi alţi acţionari (23,5%). În spatele grupului JLC este omul de afa­ceri Vladimir Jardan din Republica Moldova, conform celor mai recente date.

Anul trecut, producătorul a înregistrat o cifră de afaceri de peste 93 de milioane de lei (peste 20 mil. euro), în creştere cu 80% faţă de anul anterior, arată ultimul raport al companiei. De asemenea, anul trecut compania a revenit pe profit net, înregistrând un câştig de 1,45 milioane de lei, faţă de o pierdere netă de 2,49 de milioane de lei în anul anterior.

Piaţa de lactate este estimată la 1 miliard de euro

Prodlacta distribuie produsele în lanţuri de magazine din comerţul modern, în cele din comerţul tradiţional, dar şi în propria reţea de magazine. Anul trecut, Prodlacta a reluat colaborarea cu reţeaua de hipermarketuri Auchan, mai arată raportul citat. Pe piaţa de lactate, estimată la 1 miliard de euro, Prodlacta concurează cu jucători precum Albalact, Covalact, FrieslandCampina (Napolact) sau cu Olympus.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW