Compania Bosch Rexroth, parte a grupului german Bosch, caută 206 oameni pentru centrul de producţie de la Blaj, cele mai multe joburi fiind pentru operatori la maşini-unelte semiautomate şi automate (100), pentru operatori maşini-unelte cu comandă numerică (20), analist calitate (22), dar şi pentru ingineri, mecanici sau electricieni, potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba.

Compania Bosch Rexroth a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de peste 1 mld. lei (232,3 mil. euro), un profit net de 22,7 mil. lei (5 mil. euro) şi un număr mediu de 1.773 de angajaţi, potrivit datelor disponibile pe site-ului Ministerului Finanţelor. Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de 24 de ani şi are aproximativ 6.500 de angajaţi în patru entităţi, înregistrând în 2016 vânzări totale de 332 de milioane de euro pe piaţa locală.

Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.

La finalul lunii martie a acestui an, grupul german Bosch a anunţat că va investi 110 mil. euro într-o fabrică de maşini de spălat în localitatea Simeria, judeţul Hunedoara. Investiţia va fi realizată de BSH Hausgeräte GmbH, o companie a grupului Bosch, şi va crea 700 de locuri de muncă.

Bosch are peste 400.000 de angajaţi la nivel mondial

Anul 2017 a fost unul extrem de bun pentru gigantul Bosch, realizându-se vânzări de 78,1 miliarde de euro la nivel de grup, în creştere cu 6,8% faţă de anul anterior. Toate sectoarele de activitate au contribuit la aceste rezultate pozitive. EBIT (veniturile înainte de dobânzi şi taxe ) din operaţiuni a ajuns la 5,3 miliarde de euro în 2017, în creştere cu aproximativ 17% faţă de 2016. Conform raportării de la 31 decembrie 2017, Grupul Bosch avea aproximativ 402.000 de angajaţi la nivel mondial, cu 12.900 mai mulţi faţă de anul anterior.

Articole similare

Lasă un răspuns