web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Banca Transilvania vinde divizia de leasing operaţional către firma Autonom

Banca Transilvania vinde divizia de leasing operaţional către firma Autonom

Grupul Financiar Banca Transil­vania a semnat un acord de vânzare a BT Operational Leasing (BTOL) către compania de rent-a-car Autonom, în urma acestei tranzacţii BT ieşind dintr-un domeniu care reprezintă o nişă secundară pentru businessul său, iar Autonom ajunge la 500 de angajaţi, circa 5.000 de clienţi corporate şi un parc auto de peste 8.000 de autovehicule.

În paralel, Banca Transilvania şi Autonom vor pune bazele unui parteneriat prin care clienţii băncii vor avea acces la un pachet de servicii de mobilitate, care cuprinde leasing operaţional, management de flote, asistenţă rutieră, închirieri auto şi închirieri auto cu şofer.

”Ne bucurăm că am reuşit să creştem businessul într-o nişă dificilă, leasingul operaţional. BT Operational Leasing a devenit unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de leasing operaţional şi administrare a flotelor auto. Avem încredere că businessul se va dezvolta şi mai bine datorită competenţelor companiei Autonom”, a declarat Omer Tetik, director general al Băncii Transilvania.

Tranzacţia, a cărei finalizare este estimată pentru anul acesta, după primirea aprobării Consiliului Concu­renţei, a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania, şi de Wolf Theiss de partea BT Investment, respectiv de RTPR Allen & Overy de partea Autonom.

”Această tranzacţie arată că se pot construi afaceri locale sustenabile. Suntem onoraţi să avem acest part­e­neriat cu cel mai important grup financiar românesc, Grupul Banca Transilvania. Vom munci cu pasiune în continuare pentru a oferi servicii inovatoare şi de încredere clienţilor noştri locali şi internaţionali”, a completat Dan Ştefan, Managing Partner Autonom.

BT Operational Leasing a fost fon­dată în anul 2001, iar în 2006 a devenit par­te a Grupului Financiar Banca Tran­silvania, după ce BT Investments a achi­ziţi­­onat 51% din companie.

În 2012 şi 2013 Grupul BT şi-a majorat la 95% participaţia la BT Operational Leasing şi a început dez­voltarea sustenabilă a companiei. Flota companiei a crescut de şapte ori în ulti­mii şase ani, ajungând în 2017 la peste 3.000 maşini administrate şi o cifră de afaceri de peste 15 milioane de euro.

Afaceri de 27 mil. euro pentru Autonom în 2017

Autonom este liderul pieţei de închi­­rieri auto din România. Înfiinţată în anul 2006, firma a dezvoltat singura re­ţea de mobilitate din România, cu ser­vicii de închirieri de maşini, leasing opera­ţional, transferuri cu şofer, fleet mana­gement, prin 45 de agenţii în 35 de oraşe din România, Ungaria şi Serbia. Cifra de afaceri a Grupului Autonom a fost de 27 milioane de euro în 2017.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW