web analytics
Sunteți aici

Cel mai mare benzinar independent din România se apropie de afaceri de 1 mld. lei

Businessul Smart Diesel din Arad, cel mai mare benzinar independent de pe piaţa locală, a ajuns anul trecut la 942 de milioane de lei, după un salt de 33% al cifrei de afaceri. Profitul companiei s-a situat în 2017 la 21,8 milioane de lei, în creştere cu 43%, potrivit informaţiilor pu­blicate pe site-ul Minis­te­rului de Finanţe.

Compania se ocupă de comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru au­to­vehicule în magazine spe­­cializate. Creşterea de anul trecut a afacerilor este similară cu cea din 2016, când s-a situat tot la circa 30%, compania înre­gistrând în fiecare an avan­suri semnificative. Numă­rul de angajaţi ai com­paniei a crescut de aproape trei ori în ultimii şase ani, la o medie de 85 anul trecut.

Smart Diesel este con­trolată cu 49% din ac­ţiuni de Transport Service Group. Trans­port Service Group este o companie con­trolată la rândul ei de Ovidiu-Ioan Andrieş (70% din acţiuni), potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Lui i se alătură mai multe persoane fizice. Din structura ac­ţio­na­riatului Smart Diesel fac parte şi Daniel-Mi­hai Imbre (25%), Ovidiu-Ioan Andrieş (22%) şi Petru Fărcaş (4%).

Businessul Smart Diesel a fost conceput mai ales pentru clienţii co­merciali, compania având o reţea de ben­zinării pe plan local şi parteneriate pe plan extern în mai multe ţări. În România există peste 20 de staţii, după cum reiese din datele de pe site-ul Smart Diesel. Cea mai recentă in­vestiţie menţionată pe site este de 2 mil. euro într-o staţie de alimentare la Pecica, judeţul Arad.

Alimentarea se poate face atât pe teritoriul României, cât şi în Austria, Slo­ve­nia, Belgia, Spania, Franţa, Germania, Ce­hia, Ungaria şi Luxemburg“, se arată pe site. Compania livrează motorină şi în sistem vrac pentru companiile care folosesc în ac­ti­vitatea lor curentă carburanţi. Domeniile pentru care Smart Diesel livrea­ză vrac sunt agricultură, construcţii, trans­porturi şi logistică şi sectorul forestier.

Piaţa locală a carburanţilor – 9,6 miliarde de euro în 2017

Smart Diesel a reuşit să se ridice deasupra altor benzinari independenţi, toţi activând pe o piaţă a carburanţilor care s-a situat în 2017 la o valoare de 44,3 miliarde de lei (circa 9,6 miliarde de euro), potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Sursa Foto: Facebook Smart Diesel

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW