web analytics
Sunteți aici
Home > LOCURI DE MUNCĂ > RAAL angajează 125 de oameni la fabrica de sisteme de răcire din Bistriţa

RAAL angajează 125 de oameni la fabrica de sisteme de răcire din Bistriţa

Producătorul de sisteme de răcire RAAL Bistriţa are disponibile în prezent 125 de locuri de muncă, cele mai multe fiind pentru lăcătuşi mecanici (50) şi operatori maşini-unelte CNC (50), dar şi pentru ingineri, proiectanţi, electricieni, frezori, strungari sau zidari, conform AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Bistriţa-Năsăud.

RAAL produce aproape în totalitate pentru export, pentru industria utilajelor agricole, utilajelor pentru construcţii, indus­tria minieră, vehicolelor comerciale şi auto. Fabricile RAAL din Bistriţa şi Prundu Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, produc sisteme de răcire şi componente ale acestora, radiatoare, răcitoare de ulei, răcitoare de aer şi condensatoare pentru climă (fabricate din aliaje de aluminiu sau oţel inox) pentru utilaje agricole şi de construcţii, aplicaţii industriale, auto, comerciale, instalaţii hidraulice.

Printre clienţii RAAL se află companiile John Deere, Class, AGCO, Friulair, BRP Rotax, JCB, Ingersoll Rand, Linde, Parker, Mikropor, Van Hool, Voith, ABB, Tobrocco, Himoinsa, Manitou, Novetec, Carrier, Liebherr, Kaiser, Continental Germania sau Renault Truck Defence din Franţa, Majoritatea clienţilor provin din Uniunea Europeană, ponderea cea mai mare fiind deţinută de Germania, UK, Italia, Austria şi Franţa.

Bistriţenii au deschis în urmă cu trei ani la Prundu Bârgăului o nouă unitate de fabricaţie a structurilor metalice, cu o suprafaţă de aproximativ 6.000 mp, o investiţie de aproximativ 12 mil. euro. Compania a avut în 2016 o cifră de afaceri de 233,2 mil. lei (52 mil. euro), un profit net de circa 9,9 mil. lei (2,2 mil. euro) şi un număr mediu de 1.808 angajaţi, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor.

RAAL este controlată de salariaţii în proporţie de 93%

Compania RAAL a fost înfiinţată în anul 1991 ca societate pe acţiuni, prin desprinderea din compania I.U.T. Bistriţa. Din 1995 firma s-a privatizat, acţionarii fiind salariaţii companiei în proporţie de 93%, restul titlurilor aflându-se în posesia SIF Banat-Crişana.

Sursa Foto: Facebook RAAL

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW