web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Antreprenorii Ioan Stânea şi Gheorghe Pristavu cresc producţia ciocolatei de casă ”Batonul copilăriei”

Antreprenorii Ioan Stânea şi Gheorghe Pristavu cresc producţia ciocolatei de casă ”Batonul copilăriei”

Producătorul de dulciuri Pan Food din Sibiu, controlat de sibianul Ioan Stânea, 49 de ani, şi Gheorghe Pristavu, 46 de ani, din Câmpulung Muscel (judeţul Argeş), are în derulare un proiect de investiţii de circa 2 milioane de lei (peste 1,6 mil. lei plus TVA), în creşterea şi diversificarea producţiei, conform datelor de pe site-ul Agenţiei pentru Dezvoltarea Investiţiilor Rurale (AFIR).

Această finanţare a fost obţinută prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), iar achiziţia utilajelor este în desfăşurare. Compania a încheiat anul 2016 (ultimele date disponibile) cu o cifră de afaceri de peste 15 milioane de lei (peste 3 milioane de euro), un profit de 1,4 milioane de lei şi 94 de angajaţi, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Povestea Pan Food a început în anul 2001, atunci când cei doi ingineri electronişti, Ioan Stânea şi Gheorghe Pristavu, s-au decis să pună bazele producăto­ru­lui de dulciuri. Gheorghe Pristavu are afaceri şi în industria telecom, potrivit celor mai recente date.

Vând ciocolata în Italia, Franţa, Spania, Marea Britanie, Germania, SUA şi Canada

În 2010, compania a început căutarea de clienţi în afara graniţelor, punând astfel bazele reţelei de clienţi la export. Compania trimite ciocolata de casă ”Batonul Copilăriei”, nuga ”Cindrel” sau prăjitura ”Şureanca” pe rafturile magazinelor din ţări cu comunităţi mari de români precum Italia, Franţa, Spania, Marea Britanie sau Germania, dar şi peste ocean în SUA şi Canada, conform celor mai recente date.  Pe plan intern, dulciurile făcute la Sibiu sunt comercializate în mai multe reţele de magazine precum Metro, Auchan sau Cora. De asemenea, compania are şi un magazin online.

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW