20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALUn român care a investit la începutul anului 10.000 de lei la...

Un român care a investit la începutul anului 10.000 de lei la Banca Transilvania are în prezent un câştig de 22%

Banca Transilvania este cel mai performant emitent din BET de la începutul anului, pe fondul rezultatelor pozitive ale băncii, în special la nivel operaţional, dar şi în contextul aşteptărilor de creştere susţinute şi de achiziţia Bancpost.

Un român care a investit la începutul anului 10.000 de lei la Banca Transilvania are în prezent un câştig de 22%, în contextul în care acţiunile instituţiei de credit afişează cel mai ridicat ritm de creştere din rândul celor 13 companii ale indicelui BET.

Evoluţia a venit pe fondul rezultatelor pozitive raportate de bancă, dar şi pe fondul aşteptărilor de creştere susţinute şi de achiziţia Bancpost. Spre comparaţie, dobânda medie la creditele în lei ale populaţiei este de 0,96% pe an, potrivit datelor BNR. Însă investiţiile la bursă vin la pachet cu riscuri, pe când depunerile la bănci sunt sigure, dar pot fi erodate de unele comisioane practicate de instituţiile de credit. Acţiunile Băncii Transil­vania sunt cele mai tranzacţionate de la bursa românească, iar un broker spunea recent că se aşteaptă la o volatilitate ridi­cată pe aceste titluri în perioada următoare.

Banca va trece prin două date de înregistrare pentru distribuirea profitului net pe 2017. Prima dată de înregistrare, cea pentru dividende, a fost aprobată de acţionari ca fiind 5 iunie, iar a doua – pentru acţiunile gratuite – a fost stabilită la 3 august 2018. Simion Tihon, broker la Prime Transaction, spune că se aşteaptă la o volatilitate ridicată în a doua parte a anului, dar speră că până la finalul anului 2018 să fie recuperate corecţiile generate de cele două operaţiuni corporative.

De la începutul anului acţiunile TLV au plus 22%, faţă de creştere indicelui BET de circa 13%

Analiştii Bloomberg mizează pentru următoarele 12 luni pe un preţ de 2,69 lei pentru o acţiune Banca Transilvania, potrivit unui raport al BRK Financial Group realizat pe 26 aprilie. Preţul ţintă înaintat de Bloomberg este în uşoară creştere de la 2,54 lei/acţiune, cât era preţul ţintă la jumătatea lunii februarie 2018.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments