9.7 C
Cluj-Napoca
luni, aprilie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de mobilier pentru baie Savini Due din Sebeş a avut afaceri...

Producătorul de mobilier pentru baie Savini Due din Sebeş a avut afaceri de 6,7 mil. euro în T1

Producătorul de mobilier pentru baie Savini Due din Sebeş a avut în primul trimestru o cifră de afaceri de 6,7 mil. euro, mai mult cu aproximativ 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi estimează că va încheia anul 2018 cu afaceri totale de 30 mil. euro.

Compania a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de 25,7 mil. euro. Pe fondul optimizării producţiei, fabrica Savini Due din Sebeş a înregistrat anul trecut o creştere de 10-12% a capacităţii faţă de anul anterior, la 1.700 de metri cubi de mobilier şi capace pentru toaletă săptămânal. Exportul a reprezentat anul trecut peste 64% din totalul cifrei de afaceri a companiei, principalele pieţe externe fiind Italia, Ungaria, Bulgaria şi Grecia.

”La nivel european, pieţele pe care suntem prezenţi au evoluat diferit, însă, în general, am observat o creştere, în mod special pe piaţa internă. Aici s-a observat o creştere în cele mai multe sectoare, inclusiv în sectorul imobiliar. Vom continua în acest an să extindem prezenţa Savini Due pe pieţele Uniunii Europene”, a spus Piersante Savini, general manager al Savini Due.

Compania din Sebeş produce articole de mobilier pentru baie, dulăpioare suspendate, diferite tipuri de oglinzi, accesorii pentru mobilier şi suporturi pentru chiuvetă. Mobilierul produs la Sebeş este comercializat în reţelele de bricolaj Dedeman, Leroy Merlin, Hornbach, Brico Depot, Praktiker sau Romstal, dar şi pe piaţa externă, unde italienii livrează 64% din producţie.

Prezenţi de 15 ani pe piaţa locală

Anul trecut, producătorul de mobilier din Sebeş a intrat pe pieţele din Moldova şi din ţările ex-iugoslave, şi-a in­ten­si­ficat prezenţa pe piaţa din Ungaria şi a dezvolat noi pro­iec­te cu câţiva retaileri online importanţi, potrivit unor in­for­­maţii anterioare ale companiei. Pe lângă reţelele de bri­colaj, Savini Due colaborează şi cu magazinele mici de pro­fil din ţară, italienii utilizând în producţia mobilierului di­verse tipuri de materiale precum lemnul de plop, MDF şi PAL. Savini Due a fost înfiinţată în anul 2003, cu principal domeniu de activitate producţia diferitelor tipuri de mobilier, administratorul unic al companiei fiind omul de afaceri italian Piersante Savini.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments