web analytics
Sunteți aici

Primele 11 autobuze electrice produse de polonezii de la Solaris ajung la Cluj, investiţie de 5,5 mil. euro

Primele 11 autobuze electrice care vor circula pe străzile din Cluj-Napoca aşteaptă ultima inspecţie pentru a fi livrate. Vehiculele Urbino 12 Electric sunt pregătite de plecare în fabrica Solaris din Polonia, compania care a câştigat licitaţia privind furnizarea autobuzelor.

În prima fază, vor fi livrate 11 autobuze, însă contractul prevede un total de 30 de autobuze electrice pentru transportul public. Acestea vor ajunge la Cluj-Napoca în luna mai. Preţul unui autobuz electric este de 500.000 de euro, astfel că primele 11 costă 5,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată din fonduri elveţiene.

Primăria din Cluj-Napoca este astfel prima din România care achiziţionează şi pune în circulaţie autobuze electrice. Vehiculele au o capacitate de 78 de locuri şi o autonomie de 105 kilometri, sunt dotate cu wifi, cu camere video de supraveghere, aer condiţionat şi podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi.

Solaris a vândut aproape 200 de vehicule în România

Autobuzele care vor ajunge în Cluj-Napoca sunt produse în fabrica Solaris din Bolechowo, în apropierea oraşului Poznan. Producătorul polonez Solaris a livrat primul vehicul în România în 2002, acela fiind un troleibuz trimis la Bucureşti. De atunci şi până acum, Solaris a vândut aproape 200 de vehicule în România. Autobuze sub brandul Solaris au fost trimise de asemenea şi în Piteşti (70 de vehicule), Craiova (29), Baia Mare (28), Galaţi (14), Oradea (10).

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW