23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂComelf angajează 140 de oameni pentru fabrica de echipamente industriale din Bistriţa

Comelf angajează 140 de oameni pentru fabrica de echipamente industriale din Bistriţa

Producătorul de echipamente in­dustriale Comelf Bistriţa (simbol bursier CMF), parte a grupului Uzinsider, are disponibile în prezent peste 140 de locuri de muncă, cele mai multe fiind pentru lăcătuşi confecţii metalice (30), sudori (30), operatori maşini CNC (20), muncitori necalificaţi (20), vopsitori industriali (15), dar şi pentru strun­gari, stivuitorişti sau controlori calitate, con­form AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Bistriţa-Nă­săud.

Compania a finalizat anul 2017 cu o cifră de afaceri de peste 175 mil. lei (aproximativ 38 mil. euro), un profit net de 3,3 mil. lei (726.000 de euro) şi un număr mediu de 1.024 de angajaţi, potrivit raportului consi­liului de administraţie al Comelf pentru exerciţiul financiar 2017. Compania a avut în 2016 o cifră de afaceri de peste 180 mil. lei (40 mil. euro), un profit net de peste 4 mil. lei (895.000 de euro) şi un număr mediu de 1.125 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

”Cifra de afaceri a înregistrat o uşoară scădere în anul 2017 comparativ cu 2016, datorită modificării structurii de fabricaţie prin asimilarea de produse noi, ca răspuns la cerinţele pieţei pe care activăm, precum şi de o reducere de personal datorită pensionării anticipate în principal şi fluctuaţiei forţei de muncă”, se arată în raportul consiliului de administraţie al Comelf pentru exerciţiul financiar 2017.

Potrivit raportului, profitul net al Comelf s-a diminuat în 2017 faţă de anul anterior, fiind influenţat în principal de creş­terea continuă a preţului materiilor prime, imposibil de com­pensat într-un ter­men scurt prin creşterea preţurilor de vânzare, de fluctuaţia de personal şi lipsa perso­nalului calificat pe piaţa locală a muncii, cu efecte negative asupra pro­ducti­vităţii şi implicit asu­pra costurilor salariale, vo­lu­mul în scădere al con­tractelor din cauza conjunc­turii economice mondiale.

Comelf are ca obiect de activitate fabricarea de echipamente pentru centrale energetice şi pentru protecţia mediului, structuri metalice în domeniul energiei regenerabile, maşini şi utilaje terasiere sau subansambluri ale aces­tora, echipamente pentru utilaje de ridicat şi de transport, inclusiv componente ale aces­tora. Comelf şi-a bugetat pentru acest an investiţii de 3,5 mil. lei (750.000 de euro) destinate creşterii capacităţii de producţie pentru anumite operaţii, reorganizării fluxului de producţie pentru produse re­petitive şi îmbunătăţirii calităţii produselor.

Comelf a fost înfiinţată în anul 1991 pe structura întreprinderii de Utilaj Tehnologic Bistriţa

Iniţial a fost abordată dezvoltarea echipamentelor pentru protecţia mediului, însă un an mai târziu profilul de fabricaţie al companiei s-a diversificat, prin realizarea de compo­nente pentru maşini tera­siere, iar apoi de com­ponente pentru centrale cogenerative cu turbine pe gaz.

În anul 1999 compania a fost privatizată integral, cu capital romînesc, acţio-narul majoritar fiind Uzinsider Bucureşti. Începând cu anul 2008, Comelf a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare, prin reorganizarea internă a sectoarelor de fabricaţie, demarând producţia de structuri din inox şi componente sudate pentru vagoane şi trenuri de mare viteză. Comelf Bistriţa are o capitalizare bursieră de 46.75 mil. lei, principalul acţionar fiind Uzinsider, cu o deţinere de 80,90%.

Sursa Foto: bistritabusiness.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments