14.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 27, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de prefabricate ASA CONS din Turda a avut afaceri de peste...

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda a avut afaceri de peste 5 mil. euro în T1

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda a realizat în primul trimestru o cifră de afaceri de 5,3 mil. euro, mai mult cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. ASA CONS a finalizat anul 2017 cu o cifră de afaceri de aproximativ 20 mil. euro, mai mult cu 14% faţă de anul precedent.

”Acest rezultat extrem de bun din primul trimestru vine ca urmare a faptului că am reuşit să semnăm încă de la finalul anului 2017 un număr semnificativ de contracte, marea lor majoritate pentru proiecte de mari dimensiuni, care ne-au permis să pornim în forţă anul 2018, fără să fim deloc afectaţi de perioada de iarnă, cum se întâmplă de obicei în domeniul nostru de activitate. În ciuda instabilităţii legislative şi a haosului din domeniul politic, se pare că investitorii continuă să aibă încredere în România şi să-şi aducă proiectele în zonă”, a spus Bogdan Bulgaria, general manager ASA CONS România şi ASA Epitoipari Hungary.

Una dintre lucrările importante finalizate în 2017 de compania din Turda a constat în montajul structurii prefabricate a fabricii MDF Yildiz Entegre România de la Oarja, lângă Piteşti, o investiţie de 150 mil. euro care aparţine concernului turc Yildiz Entegre, unul dintre cele mai mari proiecte din istoria ASA CONS, cu 70.000 de metri pătraţi construiţi. Anul trecut, compania a avut o creştere de aproximativ 5% a producţiei faţă de anul anterior, 2017 fiind cel mai bun an din istoria de 19 ani a pro­du­cătorului clujean de prefabricate.

Tot anul trecut, ASA CONS a finalizat cons­truc­ţia a trei magazine Dedeman, în Pan­te­limon (Bucureşti), Turda şi Vaslui, a unui cen­­tru comercial dezvoltat de investitorul sud-african NEPI în Râmnicu Vâlcea, extin­­­derea fabricii de mobilă Aramis din Baia Mare, hale pentru Köber la Prejmer, pen­tru Celestica la Oradea, Fresenius la Ghimbav.

Compania a mai realizat lucrări în parcul logistic CTP din Apahida şi Turda, o hală la Timişoara pentru Carbon Logistic şi una la Cluj pentru Midicons, construcţia centrului logistic pentru Dedeman, la Techiorghiol, iar în parteneriat cu constructorii de la CON-A Sibiu au lucrat la extinderea fabricii Philipp Morris, de lângă Bucureşti.

Compania derulează proiecte şi în afara graniţelor ţării, astfel că ASA CONS a livrat prin compania arădeană P.A.B. România elemente prefabricate pentru un magazin Lidl în Marea Britanie, iar în colaborare cu subsidiara ASA Epitoipari KFT din Ungaria, a livrat elemente prefabricate pentru construcţia stadionului naţional Ferenc Puskas din Budapesta.

”Anul acesta am reuşit semnarea unor contracte importante – două depozite pentru dezvoltatorul logistic belgian WDP în zona Bucureşti, un centru comercial dezvoltat de NEPI la Satu Mare, un depozit logistic Dedeman la Oradea, un depozit logistic dezvoltat de CTP lângă Cluj- Napoca, un parc logistic dezvoltat de Zacaria la Sibiu, dar şi hale de producţie de dimeniuni ceva mai mici pentru Kober la Apahida, Holver la Chiajna sau Rosenthal la Satu Mare”, a spus Bogdan Bulgaria.

Prezenţi de 19 ani pe piaţa locală 

ASA CONS România a ajuns în prezent la 175 de angajaţi, având disponibile locuri de muncă pentru ingineri constructori, electricieni, sudori, lacătuşi mecanici, fierari betonişti, dar şi joburi de director financiar sau manager de mentenanţă. Compania ASA CONS România şi-a început activitatea pe piaţa locală în anul 1999, ca parte a grupului ungar ASA, în 2008 compania fiind achiziţionată de grupul Consolis, cu sediul în Franţa.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments