26.7 C
Cluj-Napoca
vineri, iunie 21, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALO fabrică de textile din Covasna, cu tradiţie de 50 de ani,...

O fabrică de textile din Covasna, cu tradiţie de 50 de ani, trimite jumătate din producţie la export

Producătorul de confecţii Secuiana din Târgu-Secuiesc, judeţul Covasna, cu o tradiţie de 50 de ani în industria textilelor, a avut în primul trimestru o cifră de afaceri de peste 9 mil. lei (aproximativ 2 mil. euro), mai mult cu 6,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii cu 14% a vânzărilor la export. Vânzările la export ajung la peste 50% din totalul cifrei de afaceri a companiei.

Pe de altă parte, vânzările companiei pe piaţa internă au scăzut în primele trei luni cu 10% faţă de perioada similară din anul trecut. Secuiana a ajuns în prezent la 531 de angajaţi în fabrica din Târgu-Secuiesc după ce în primul trimestru au fost recrutaţi 14 oameni, doar pentru rezolvarea problemelor legate de fluctuaţia de personal.

”De obicei, vânzările la intern în primul trimestru sunt mai scăzute, însă nu ne-am aşteptat la o asemenea scădere. Sperăm că începând din această lună, şi aşa arată şi cifrele din primele zile, vânzările pe piaţa internă se vor redresa. Vom continua lupta pentru supra­vieţuire, ţinând cont şi de faptul că avem peste 500 de angajaţi şi menţinerea acestor locuri de muncă este din ce în ce mai dificilă”, a declarat Dobra Laszlo, directorul general al Secuiana.

Compania a finalizat anul 2017 cu o cifră de afaceri de aproximativ 31,7 mil. lei (6,8 mil. euro) şi mizează în 2018 pe o creştere de 2%-2,5% a afacerilor faţă de anul trecut. Partenerii de afaceri ai Secuiana pe piaţa externă sunt Bruno Saint Hillaire din Franţa, Alberto din Ger­mania, I.C. Group din Danemarca, Adamakos din Grecia, Comeback Fashion din Olanda, GREIFF din Germania, dar şi alte companii din Italia sau Irlanda de Nord.

Compania comercializează confecţii grupate în colecţiile Adam’s, Secuiana Gold Collection şi Secuiana Men’s Clothing. Anul trecut Secuiana a deschis un nou magazin, în Craiova, în complexul Auchan Craioviţa, şi a modernizat alte trei unităţi, potrivit unor informaţii anterioare. Pentru 2018, oficialii Secuiana iau în calcul deschiderea a încă 1-2 magazine.

”Piaţa internă a scăzut de la începutul anului, însă această situaţie se va redresa în trimestrele II şi III. Exportul, în schimb, a fost în creştere, mai ales prin structură şi complexitate – a crescut ponderea produselor în semilohn şi a celor cu preţ de lohn mai ridicat”, a spus Dobra Laszlo.

O tradiţie de 50 de ani în industria textilelor

Secuiana a fost fondată în 1968 şi a început să funcţioneze un an mai târziu. In 1973, fabrica s-a specializat ân producţia de pantaloni şi a început să exporte ân Europa de Vest şi America de Nord. Compania face parte din grupul Secuiana din Târgu-Secuiesc, alături de producătorii de textile Seconf SA şi S’mode SA şi firma de transport Secuiana Trans, conform unor informaţii furnizate anterior de companie. Secuiana are mai mulţi acţionari, persoane fizice, actuali şi foşti angajaţi ai companiei.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments