14.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 27, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGetPony a ajuns la o flotă de 110 maşini şi investiţii de...

GetPony a ajuns la o flotă de 110 maşini şi investiţii de peste 1 mil. euro

GetPony, start-up-ul din Cluj-Napoca care le pune la dispoziţie utilizatorilor de smartphone-uri un serviciu de car­sharing, a înregistrat anul trecut venituri în creştere cu 50% faţă de 2016, în timp ce numărul de curse a fost cu 70% mai mare. 

Flota GetPony are în prezent în total 110 maşini, dintre care 60 sunt în Cluj-Napoca şi 50 în Bucureşti. Aceasta cuprinde modele Volkswagen Up, Smart Fortwo, Mini Cooper şi automobile electrice BMW i3.

”Numărul curselor în ambele oraşe, Cluj-Napoca şi Bucureşti (iulie – decembrie), s-a situat în 2017 la peste 50.000, dintre care peste 40.000 în Cluj. În anul 2017 am avut mai multe curse în Cluj-Napoca pentru că în Bucureşti am început în luna iulie cu două maşini electrice şi în august am adăugat 10 maşini cu o arie foarte restrânsă”, a declarat  Diana Oţelea, director financiar în cadrul Pony Car Sharing, compania care administrează GetPony.

Serviciul GetPony le oferă utilizatorilor de smartphone-uri posibilitatea de a închiria pe termen scurt o maşină pentru a se deplasa în oraş folosindu-se de telefonul mobil. Mai exact, prin intermediul aplicaţiei mobile GetPony utilizatorii caută în apropierea zonei lor o maşină disponibilă, pe care o pot rezerva. Atunci când ajung la maşină, aceasta se deschide tot cu ajutorul aplicaţiei mobile. Apoi, utilizatorii pot conduce maşina prin oraş şi o pot lăsa pe orice loc de parcare legal din zona de acoperire, închiderea maşinii fiind comandată tot din aplicaţie.

Start-up-ul a pornit la drum cu o investiţie iniţială de 600.000 euro şi cu o flotă de 30 de maşini (25 de Volkswagen Up şi 5 Smart Fortwo), aceasta fiind completată de aplicaţia mobilă prin care este accesat serviciul.

”Am investit constant în dezvoltarea aplicaţiei şi în prezent avem cea mai avansată tehnologie de pe piaţă, care include sisteme de securizare şi criptare a datelor, recunoaştere facială, recunoaştere optică a caracterelor, oferindu-i utilizatorului toate funcţionalită­ţile într-o singură aplicaţie. Investiţia totală a ajuns la peste 1 milion de euro”, a precizat Diana Oţelea.

În ceea ce priveşte numărul de utilizatori activi ai serviciului GetPony (cei care au profil complet – documente şi metodă de plată), ea a menţionat că în prezent sunt peste 10.000, din care majoritatea sunt din Cluj-Napoca. Lunar, se înrolează în aplicaţia GetPony între 500 şi 1.000 de utilizatori noi. În 2017, veni­tu­rile GetPony au crescut cu 50% faţă de 2016, când cifra de afaceri a companiei Pony Car Sharing s-a situat la peste 380.000 lei, conform datelor de la Ministerul de Finanţe.

GetPony ţinteşte dublarea veniturilor în 2018

Pentru anul în curs, GetPony ţinteşte dublarea veniturilor, în condiţiile în care are în plan să crească numărul de maşini pentru Bucureşti. Totodată, Pony Car Sharing are în plan să lanseze în curând un serviciu dedicate segmentului corporate, prin intermediul căruia angajaţii vor avea posibilitatea de a folosi GetPony gratuit sau la un tarif preferenţial. Start-up-ul a fost înfiinţat în Cluj-Napoca la sfârşitul anului 2015 de către antreprenorii locali Iulian Pădurariu şi Demis Ghin­deanu, iar de anul trecut au lansat serviciul şi în Capitală.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments