20.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂEmerson angajează 200 de oameni pentru campusul din Cluj

Emerson angajează 200 de oameni pentru campusul din Cluj

Compania Emerson SRL, parte a concernului american Emerson, a ajuns în prezent la peste 2.400 de angajaţi, majoritatea fiind localizaţi în Cluj şi 50 în biroul din Bucureşti.

Emerson are disponibile în prezent aproximativ 200 de locuri de muncă în domenii precum auto­matizare şi inginerie mecanică, tehno­logia informaţiei, dezvoltare software, achiziţii, logistică, planificare strategică, finanţe, resurse umane, marketing, su­port pentru clienţi şi producţie, inclusiv muncitori pe linia de producţie.

În anul fiscal 2017, investiţiile Emer­son în campusul de la Cluj au ajuns la aproximativ 7,5 milioane de dolari şi s-au concentrat, în primul rând, pe modernizarea echipamentelor utilizate în procesul de producţie, dar şi pe amenajarea unor noi locuri de parcare pentru angajaţi.

Concernul Emerson a vândut anumite afaceri şi şi-a transformat activităţile globale, de la cinci la două platforme principale de activitate, Emerson Automation Solutions şi Emerson Commercial & Residential Solutions. Diviziile Leroy-Somer şi Techniques Control au fost vândute de Emerson japonezilor de la Nidec Corporation, în cadrul unei tranzacţii globale evaluate la 1,2 mld. dolari. Emerson a finalizat vânzarea platformei de afaceri Network Power, în luna decembrie 2016, şi a unităţilor de afaceri Leroy-Somer şi Techniques Control, în luna mai 2017. Şi operaţiunile din România ale divizilor Leroy-Somer şi Techniques Control au fost incluse în această vânzare, fiiind transferate în proprietatea Nidec.

Afaceri globale de peste 15 mld. dolari

Gigantul american Emerson, cu afaceri globale de peste 15 mld. dolari, a dezvoltat la Cluj-Napoca, în parcul industrial Tetarom II, un campus industrial pe o suprafaţă de 12 hectare. În prima parte din 2016, Emerson a inaugurat la Oradea o nouă fabrică, printr-o investiţie de aproximativ 25 de milioane de dolari, care a fost preluată ulterior de japonezii de la Nidec Corporation.

Emerson a construit la Oradea o hală de producţie de 16.500 de metri pătraţi şi o clădire de birouri de 5.000 de metri pătraţi, destinată serviciilor de inginerie şi de suport financiar, comercial, IT şi administrativ, situată în parcul industrial deţinut de primărie. Proprietarul fostelor divizii Leroy-Somer şi Techniques Control ale Emerson de la Oradea este în prezent concernul japonez Nidec Corporation.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments