Porsche Engineering România, subsidiară a gigantului german Porsche Engineering Group, a închiriat patru etaje în proiectul de birouri Vivido în Cluj-Napoca, dezvoltat de compania Hexagon, controlată de Florin Mariş (38 de ani) şi de Raul Ciurtin, fostul acţionar al producătorului de lactate Albalact.

Clădirea Vivido, situată în apropierea Facultăţii de Ştiince Economice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, are opt etaje şi o suprafaţă de circa 7.000 mp. Porsche Engineering România a luat aproape jumătate din spaţiile de birouri ale clădirii din Cluj-Napoca. Grupul de firme Hexagon are mai multe proiecte imobiliare în Cluj şi va ridica birouri şi lângă clădirea ce va deservi centrul de inginerie al companiei Robert Bosch.

Porsche Engineering continuă astfel expansiunea echipei de dezvoltare de software din vestul României, după ce în 2016 a deschis centrul din Cluj-Napoca. Reprezentanţii companiei spuneau că până la finalului anului 2016 vor fi angajaţi aici 25 de oameni. De asemenea, aceştia afirmau că au în plan recrutarea câtorva sute de oameni.

Porsche Engineering deţine locaţii în Germania, Cehia, China, Italia şi România

Porsche Engineering mai are patru locaţii în Germania, una în Cehia (la Praga), una în China (în Shanghai), o locaţie în Italia (în Nardo) şi una în România (în Cluj-Napoca). Porsche Engineering Group GmbH, cu sediul central în Weissach, este un furnizor de servicii premium de inginerie pentru industria auto, pentru industria de componente auto şi alte sectoare. Compania este deţinută integral de producătorul de automobile sport Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, din Stuttgart. Porsche mai deţine la Cluj-Napoca şi compania de consultanţă în IT şi de management al proceselor pentru industria automotive MHP Consulting România, înfiinţată în urmă cu circa trei ani.

Sursa Foto: Facebook Porsche Engineering

Articole similare

Lasă un răspuns