9.7 C
Cluj-Napoca
luni, aprilie 22, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALMedicul Gavrilaş Mureşan a ajuns la afaceri de peste 11 mil. lei...

Medicul Gavrilaş Mureşan a ajuns la afaceri de peste 11 mil. lei cu spitalul Sanovil din Bistriţa şi are în plan extinderea policlinicii

Medicul Gavrilaş Mureşan, care controlează spitalul Sanovil din Bistriţa, investeşte circa 3 milioane de euro în construcţia unui spital de recuperare şi în extinderea suprafeţei policlinicii actuale, pentru a acoperi o gamă cât mai largă de servicii medicale. Afacerile spitalului Sanovil au crescut cu 15% în 2017 faţă de anul anterior, până la 11,2 milioane de lei, iar numărul de angajaţi a ajuns la 200 de persoane.

”Am început construcţia spitalului de recuperare, o lucrare de circa 1,5 milioane de euro, fără echipare, la care se vor mai adăuga circa 2,5 mil. euro. Vrem să terminăm construcţia la sfârşitul anului viitor. Avem şi o policlinică cu RMN, CT, radiologie, imagistică, de 1.300 mp. Vom începe în toamna acestui an extinderea clinicii cu aproape 3.000 mp. Vom avea două şantiere”, a spus medicul Gavrilaş Mureşan.

Anul trecut au fost 7.000 de pacienţi în spitalul Sanovil, care are 80 de paturi. Spitalul a fost deschis iniţial ca unitate de obstetrică-gine­co­logie şi neonatologie-pediatrie, dar s-a extins, mărindu-şi gama de ser­vicii medicale oferite. În 2017 au fost 906 naşteri, care au însemnat 30% dintre naşterile din judeţul Bistriţa-Năsăud.

”Avem preţuri mai bune, condiţii de cazare peste foarte multe clinici din ţară. O naştere la noi este 2.500 de lei. Avem experienţă, printre cele mai mici procente de cezariană din clinicile private din ţară – circa 40%, în timp ce în alte clinici procentul este şi de 80%”, a mai spus Gavrilaş Mureşan.

Pentru personalul mediu de la Sanovil salariul a crescut şi cu 50%

Medicul a mai menţionat că nu a avut cazuri în care doctorii au plecat de la Sanovil la spitalele de stat după creşterile salariale, însă devine din ce în ce mai dificil să menţină personalul medical în spital. El a adăugat că deocamdată medicii din spitalul pe care îl conduce câştigă mai bine decât la stat şi nu a operat creşteri salariale semnificative, însă pentru personalul mediu a crescut salariul şi cu 50%. Din acţionariatul Sanovil fac parte Gavrilaş Mureşan, care este şi medic primar în secţia de obstetrică-ginecologie, şi Cristian Mureşan.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments