19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 12, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂConstructorii clujeni de la ACI angajează 130 de oameni

Constructorii clujeni de la ACI angajează 130 de oameni

Compania de construcţii ACI Cluj, controlată de mai mulţi antreprenori locali, printre care Ioan Aşchilean, Horia Ciorcilă sau Dorel Goia, a ajuns în prezent la 350 de angajaţi şi inten­ţionează să mai recruteze peste 130 de oameni (12 ingineri şi 120 de muncitori). Printre cele mai importante construcţii realizate de ACI Cluj se află stadionul Cluj Arena, stadionul din Craiova, clădirea de birouri The Office sau fabrica italienilor de la De’Longhi, din Jucu, judeţul Cluj.

Dorin Aşchilean, director general al ACI Cluj
Dorin Aşchilean, director general al ACI Cluj

”Evoluţia pieţei este una favorabilă în zona rezidenţială şi de spaţii logistice, iar din acest motiv, în acest an ne vom axa foarte mult pe proiectele private şi vom continua cu investiţiile proprii în imobiliare. În luna iulie a acestui an vom finaliza propria noastră investiţie, ACI Residence, un proiect imobiliar de 171 de apartamente dezvoltat la Cluj-Na­poca, în valoare de peste 12 milioane de euro”, a declarat Dorin Aşchilean, director general al ACI Cluj.

În prezent, ACI derulează lucrări la viitorul spital Regina Maria din Cluj-Na­poca, o investiţie de peste 15 mil. euro care urmează să fie finalizată în acest an, la complexul imobiliar Scala Center din Cluj, la aeroportul Avram Iancu, dar şi la stadionul de fotbal din Târgu-Jiu, proiect finalizat în proporţie de 98%.

ACI a câştigat în asociere cu compania de construcţii CON-A din Sibiu licitaţiile pentru construirea stadioanelor de fotbal din Craiova (investiţie de peste 50 mil. euro finanţată de Guvernul României prin Compania Naţională de Investiţii) şi Târgu Jiu (investiţie de 20 mil. euro susţinută de Guvernul României. Stadionul de la Craiova a fost dat deja în folosinţă, iar proiectul de la Târgu Jiu va fi finalizat în prima parte a acestui an. CON-A Sibiu în asociere cu ACI Cluj au fost implicate şi în construcţia stadionului Cluj Arena din municipiul Cluj-Napoca, o investiţie de 36 mil. euro.

”Avem disponibilitate pentru executarea de lucrări industriale, în condiţiile în care deţinem fabrici proprii de confecţii metalice şi de prefabricate. Avem în faza avansată de negociere un proiect de 661 de apartamente la Cluj-Napoca pentru compania Geainv. Pentru a continua experienţa din anii trecuţi, dorim să construim cel puţin unul dintre cele trei stadioane scoase la licitaţie în acest an de Compania Naţională de Investiţii”, a mai spus Dorin Aşchilean.

Pe lângă realizarea mai multor stadioane de fotbal din ţară, ACI mai are în portofoliu diverse lucrări de construcţii, printre care Salina Turda, din judeţul Cluj, fabrica de panificaţie şi depozitul de produse congelate deţinute de La Lorraine şi Macromex în Câmpia Turzii, centrul de cercetare Terapia-Ranbaxy din Cluj-Napoca, extinderea parcului industrial Tetarom I din Cluj-Napoca, a treia clădire a proiectului de birouri The Office din Cluj-Napoca, dar şi construcţia unor supermarketuri.

Afaceri de peste 34 mil. euro

Compania a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 158 mil. lei (34,4 mil. euro), mai mult cu aproximativ 5% faţă de anul anterior. În 2016, constructorul clujean a avut afaceri de peste 150 mil. lei (33,5 mil. euro), un profit net de 3,4 mil. lei (760.000 de euro) şi un număr mediu de 365 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

Compania ACI Cluj s-a desprins din fostul Trust de Construcţii Industriale în anul 1991 şi este deţinută începând din 2003 de Ioan Aşchilean, Horia Ciorcilă (unul dintre fondatorii Băncii Transilvania), Dorel Goia (acţionar şi la Teraplast), Gicu Agenor Gânscă (care este acţionar la mai multe firme de construcţii din Transilvania) şi Gică Mereu.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments