Familia Trifan din Dej, care deţine un lanţ de cinci cofetării în judeţul Cluj, vizează deschiderea de noi locaţii în Bistriţa şi în Baia Mare. În prezent, compania deţine patru locaţii în oraşul Cluj-Napoca şi una în Dej, unde se alfă un laborator de producţie, o cofetărie şi un restaurant.
”Pentru toamnă pregătim deschiderea unei locaţii în Bistriţa, dar ne uităm şi către Baia Mare. Înainte de a decide care este următoarea locaţie, va trebui să vedem cum evoluează lucrurile. Ultimele două locaţii au fost deschise anul trecut în luna noiembrie, una în centrul oraşului Cluj-Napoca şi cealaltă în VIVO! Shopping, fostul centru comercial Polus Center”, a spus Felicia Trifam, acţionara companiei Lemnul Verde Cofetărie SRL, firma care administrează businessul.
Compania are 90 de angajaţi, iar dintre aceştia 35 lucrează în laborator. Numărul angajaţilor din producţie urmează să crească după ce laboratorul se va muta într-o locaţie mai mare, cu o suprafaţă de 700 de mp. Investiţia pentru această locaţie se va ridica la peste 500.000 de euro.
Afacerile au ajuns anul trecut la 1,1 mil. euro
În medie, în cofetăria Lemnul Verde din Dej intră circa 500-600 de persoane pe zi pe timpul verii, însă iarna numărul clienţilor este de 200-300 de persoane. Printre cele mai solicitate produse sunt eclerurile şi savarinele. Preţul unui tort în cofetăria Lemnul Verde porneşte de la 45 de lei pe kg şi poate ajunge şi la 80 de lei pe kg, potrivit informaţiilor de pe site-ul cofetăriei. Compania Lemnul Verde Cofetărie SRL, firma care administrează businessul, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 5,4 milioane de lei (1,1 milioane de euro).
Sursa: Ziarul Financiar