web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Afaceri de 6 mil. euro pentru cel mai mare hotel de 5 stele din Cluj

Afaceri de 6 mil. euro pentru cel mai mare hotel de 5 stele din Cluj

Hotel de 5 stele Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca, parte a lanţului ita­lian Select Hotels Group, a avut anul trecut afaceri de 28 mil. lei (6 mil. euro), mai mult cu 23% faţă de anul anterior. Hotelul are o capa­ci­ta­te de 187 de camere şi se întinde pe o suprafaţă de pes­te 30.000 mp. 

”În fiecare an ho­te­lul a fost pe creş­te­re, pentru acest an am bu­ge­tat o creş­tere pâ­nă în 10%, dar şi dacă rămâ­nem la ni­velul de anul tre­cut suntem mul­­ţu­miţi. Cei mai mulţi clienţi vin pentru eve­­nimente spor­tive, pentru cam­pio­­na­­tul de bas­chet, de tenis de ma­să, dar şi pentru con­grese pe IT şi fes­ti­va­lurile din Cluj-Na­poca. În zi­ua în care se anun­ţă data pen­tru Untold toate ca­merele se ocupă”, a de­cla­­rat Simion Prunean, ad­mi­nistratorul hote­lului şi acţio­nar mi­no­ritar, cu un pachet de 5%.

Cluj-Napoca are trei hoteluri de cinci stele

Hotelul a fost deschis în 2011 în urma unei investiţii de peste 20 de milioane de euro realizată de fa­milia de italieni Batani, care contro­lea­ză mai multe uni­tăţi hoteliere în Italia. Cluj-Napoca are trei hoteluri de cinci stele. Pe lângă Grand Hotel Italia mai este prezent Opera Plaza, cu 64 de ca­­mere, cu afaceri de circa 2 mil. euro, dar şi City Plaza cu 85 de ca­me­re şi afa­ceri de peste 2,3 mil. euro, care a pre­luat brandul Double Tree by Hilton, după afilierea la lanţul internaţional.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW