16.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 16, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTimişorenii de la Pomitim vând fructe de 660.000 de euro în Kaufland,...

Timişorenii de la Pomitim vând fructe de 660.000 de euro în Kaufland, Profi şi LIDL

Producătorul de fructe Pomitim din Periam, judeţul Timiş, un business deţinut de mai mulţi antreprenori români, vinde mere, pere, gutui şi alte fructe de circa 3 mil. lei (660.000 euro) anual în Kaufland, Profi şi LIDL. Pomitim deţine o livadă de 110 hectare, a doua cea mai mare exploataţie pomicolă din judeţul Timiş.

”Producem 5.000 de tone de fructe pe an, din care me­rele, perele şi gutuile reprezintă în jur de 60-65%. Vindem cam 95% din producţie în Kaufland, Lidl şi Profi. Colaborăm cu supermarketurile încă din 2009”, a declarat Gheorghe Benea, directorul general al Pomitim.

Şeful Pomitim se aşteaptă la o scădere de 30% a cifrei de afaceri din cauza problemelor provocate de gerul de la începutul lunii martie, care a afectat producţia de caise, piersici şi prune din livadă.

”Pe la sfârşitul lunii februarie am avut temperaturi de aproa­pe 20 de grade Celsius, iar două zile mai târziu a venit gerul cu temperaturi de minus 20 de grade. Caisul şi piersicul s-au dus, la fel şi 20-30% din prun. Anul acesta vom vedea mai puţine fructe româneşti la raft şi mai multe fructe turceşti pentru că valul de ger siberian a cuprins toată România”, a spus Gheorghe Benea.

Producătorul de fructe Pomitim livrează producţia sa de fructe organizaţiei de producători Kronstadt Fructe din Periam, alături de alţi patru producători de fructe persoane fizi­ce.

”Kronstadt Fructe funcţionează ca o cooperativă. Aco­lo avem depozit cu temperatură controlată, linii de sortare şi ambalare automate şi o fabrică de sucuri. Prelucrăm anual 600-700 de tone de mere din care facem 350.000 de litri de suc de mere, pe care îl amablăm în cutii tip Bag-in-Box de 3 litri. Sucurile le vindem sub brand propriu Plus Vita în Kaufland, iar fructele sub brandul Periam Fruct”, a mai spus Benea.

Peste 290 de companii activează în sectorul cultivării fructelor 

Pomitim este o companie înfiinţată în 1991, deţinută de mai mulţi antreprenori români, acţionarii Gheorghe Benea, Zamfira Iosif şi Casian Perţe având cele mai mari participaţii, potrivit datelor publice. În sectorul cultivării fructelor seminţoase şi sâmburoase activau în 2016 peste 290 de companii, cu afaceri cumulate de 98,4 mil. lei, potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments