20.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALInvestiţie uriaşă a grupului Bosch: Germanii investesc 110 mil. euro într-o fabrică...

Investiţie uriaşă a grupului Bosch: Germanii investesc 110 mil. euro într-o fabrică de maşini de spălat la Simeria, în judeţul Hunedoara

Producătorul de aparatură electrocasnică BSH Hausgeräte GmbH, companie a grupului Bosch, va investi 110 milioane de euro într-o fabrică de maşini de spălat în localitatea Simeria, din judeţul Hunedoara. Investiţia va crea 700 de noi locuri de muncă.

”Compania BSH Hausgeräte GmbH a achiziţionat un teren de 40 hectare pentru construirea unei fabrici de maşini de spălat. Părţile contractante au convenit să păstreze confidenţialitatea cu privire la preţul de cumpărare”, se arată în comunicatul companiei germane.

Construcţia unei hale de producţie, precum şi a unui centru logistic şi a clădirilor administrative trebuie să înceapă încă din acest an, iar producţia este estimată să demareze în 2020. Fabrica va avea începând cu 2022 o capacitate de producţie anuală de peste un milion de maşini de spălat pentru piaţa europeană. Noua locaţie va fi în viitor pe lângă Germania, Spania şi Polonia, cea de-a patra fabrica de maşini de spălat din Europa.

”În ultimele luni am căutat intens o locaţie potrivită. Proprietatea din Simeria ne oferă condiţii ideale pentru producerea maşinilor de spălat moderne precum şi logistica necesară”, spune Mihai Voicila, director general al filialei BSH din România.

Vânzări de 332 mil. euro pe piaţa din România şi aproape 5.000 de angajaţi 

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 20 de ani şi are un centru de cercetare-dezvoltare la Cluj, unităţi de producţie pentru soluţii de mobilitate la Cluj şi la Blaj. Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum şi centrul de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în Capitală. Întregul grup Bosch a ajuns la aproape 5.000 de angajaţi pe piaţa locală şi la un volum de vânzări de 332 milioane de euro în 2016 pe piaţa din România.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments