19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 12, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALClujenii de la Trend Furniture vor afaceri de 3,5 mil. euro din...

Clujenii de la Trend Furniture vor afaceri de 3,5 mil. euro din producţia de mobilier pentru hoteluri şi restaurante

Compania Trend Furniture din judeţul Cluj, deţinută de antreprenorii Viorel Băltăreţu şi Sabina Rekkers, mizează anul acesta pe afaceri de 16 mil. lei (circa 3,5 mil. euro), din producţia de mobilier pentru hoteluri, restaurante, cafenele şi alte spaţii HoReCa.

”Anul acesta ne-am propus să atin­gem o cifră de afaceri de 16 mil. lei. E o creştere mare de la 11,5 mil. lei în 2017. În următorii doi ani vrem să creştem cu cel puţin 25-30% anual pentru că investim continuu în unitatea proprie de producţie şi eficientizăm procesele de fabricaţie. În plus, ne-am mărit echipa de vânzări. Avem manageri zonali de vânzări care acoperă eficient întreaga Românie”, a spus Viorel Băltăreţu, general manager şi acţionarul majoritar al companiei Trend Furniture.

Cea mai mare parte a producţiei reali­zate în fabrica Trend Furniture este comercializată în România, compania având două magazine proprii, unul în Cluj-Napoca şi unu în Bucureşti, de circa 200-300 de metri pătraţi fiecare. Printre clienţii Trend Furniture din România se numeră Bergen­bier, Hotel Teleferic din Poiana Braşov, Hotel Ramada şi alţii. Compania vinde mobilă şi la export, vânzările peste hotare ajungând la circa 3,5 mil. lei (760.000 euro) în 2017.

”30-35% din business e reprezentat de exportul în Olanda, Germania, Anglia şi în Luxemburg. Ca exemplu, realizăm mobilier pentru toate locaţiile francizoare Pizza Hut din Luxemburg. Pentru Pizza Hut România, din păcate nu am reuşit până acum. Unii manageri de localuri nu vor să lucreze cu producători de mobilă din România şi preferă firme din Italia pentru că sunt de părere că italienii ştiu să facă mai bine mobilă. Producătorii de mobilă din România sunt însă bine văzuţi în lume şi poate chiar avem utilaje mai noi, pentru că ne-am dotat în ultimii ani cu echipamente de ultimă generaţie”, a spus Viorel Băltăreţu.

Compania Trend Furniture are în plan construcţia unei noi hale de producţie, depozit, showroom şi birouri, construcţii ce se vor întinde pe o suprafaţă totală de 3.500 de metri pătraţi, în Floreşti, judeţul Cluj. Proiectul urmează să fie finalizat în toamna anului 2019. Investiţia se ridică la 1- 1,5 mil. euro, pe care compania o va realiza din profitul obţinut în anii anteriori.

Lipsa forţei de muncă calificate este una din principalele dificultăţi cu care se confruntă managementul Trend Furniture, care şi-ar dubla numărul de angajaţi dacă ar găsi oameni calificaţi, pentru a putea onora mai multe comenzi. Salariul mediu net de la nivelul companiei Trend Furniture este de 2.750 de lei net, potrivit reprezentanţilor companiei. Momentan, media de vârstă în fabrică este de peste 40 de ani, iar compania are 38 de angjaţi.

86% din producţia locală de mobilă merge la export

Compania Trend Furniture a fost înfiinţată în anul 2003 şi este deţinută de în proporţie de 95% de Viorel Băltăreţu, restul de 5% aparţinând acţionarului Sabina Mariana Rekkers, potrivit datelor publice. Valoarea producţiei industriale de mobilă a fost de circa 2,5 mld. euro în 2016, din care 86% a mers la export, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments