14.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 27, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAntreprenorul Dan Rădulescu face 3 mil. lei cu un restaurant şi un...

Antreprenorul Dan Rădulescu face 3 mil. lei cu un restaurant şi un mic hotel în Sinaia

Dan Rădulescu, 48 de ani, de profesie inginer, a pus în urmă cu 15 ani bazele complexului Piatra Şoimului din Sinaia, ce include în prezent un restaurant Kuib, un hotel (12 camere şi trei apartamente) şi facilităţi de divertisment, business care a ajuns anul trecut la afaceri de 2,7 milioane de lei. Pentru acest an proprietarul estimează o creştere cu 10% a cifrei de afaceri.

”Construcţia vilei (ulterior etichetată ca hotel – n.red) a început în anul 2003, fiind preponderent destinată serviciilor de cazare. Ulterior, pe măsură ce am crescut şi ne-am format o bază constantă de clienţi, am hotărât să ne extindem, adău­gând în 2011 un spaţiu de re­creere şi un restaurant care astăzi este cartea noastră de vi­zită şi motorul afacerii per an­sam­blu”, a spus antrepreno­rul Dan Rădulescu, proprietar Pia­tra Şoimului & Restaurant Kuib. Complexul se situează în top 30 de unităţi din turism de pe Valea Prahovei după cifra de afa­ceri din 2016.

Antreprenorul a pornit la drum iniţial cu un partener, dar ulte­rior businessul a devenit o afa­cere de familie. Complexul Piatra Şoimului din Sinaia este compus din hotel, restaurant, terasă şi un parc dotat cu spaţiu pentru foc de tabără, locuri de joacă pentru copii (în interior şi exterior), aparate de fitness în aer liber, precum şi o scenă multifuncţională.

Hotelul de trei stele Piatra Şoimului este singurul hotel de pe Valea Prahovei certificat cu eticheta ecologică Floarea Euro­peană (ce ia în calcul reciclare selectivă deşeuri, econo­mi­sire apă, energie şi alte aspecte), după cum se promovează pe propriul site. Fosta vilă Piatra Şoimului a fost modernizată în 2011 şi certificată hotel de categoria 3 stele. În prezent, operează 10 camere duble, 2 camere duble de lux şi 3 apartamente.

Grad de ocupare mediu de 42% pe parcursul anului

”Gradul de ocupare al complexului depinde de sezon, cu vârfuri în perioadele tradiţionale de vacanţe şi sărbători şi rezervări cu cel puţin patru luni în avans. Ca medie, am calculat un grad de ocupare de 42% pe parcursul anului. Clienţii pe care îi găzduim sunt cu precădere persoane fizice, mai ales familii cu copii”, a mai spus antreprenorul.

Circa 65%-70% din afacerile complexului sunt generate însă de restaurantul Kuib din Sinaia, care are o capacitate de 100 de locuri în interior, terasa având la rândul ei o capacitate tot de 100 de locuri. Compania care administrează complexul, Mondo Tudor Intermed, are 35 de angajaţi.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments