11.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 21, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTimişoara bate Clujul: IKEA vrea să deschidă al treilea magazin din România...

Timişoara bate Clujul: IKEA vrea să deschidă al treilea magazin din România în capitala Banatului

Retailerul de mobilă şi decoraţiuni IKEA  vrea să deschidă cel de-al treilea magazin din România la ieşire din Timişoara,  potrivit primăria comunei Dumbrăviţa. Primul magazin IKEA din afara Bucureştiului va fi realizat la ieşire din Timişoara, în comuna Dumbrăviţa, iar lucrările ar putea fi finalizate în cel mult trei ani.

”Noi am eliberat recent un certificat de urbanism şi ei (n.r. reprezentanţii Ikea) vor să construiască un magazin în zona Cora. De asemenea, a apărut şi un extras de carte funciară din care reiese că ei au şi intrat în posesia terenului din zona Calea Aradului, acolo unde se va face IKEA. Noi ducem tratative cu ei de aproximativ un an de zile şi în sfârşit am reuşit să îi atragem de partea noastră”, a spus Victor Malac, primarul comunei Dumbrăviţa.

Primarul comunei Dumbrăviţa a declarat că nu ştie când vor începe lucrările, dar crede că magazinul va fi finalizat în cel mult trei ani.

”Este prematur să spun când vor începe lucrările, dar bănuiesc eu că în maxim doi, trei ani de zile se va finaliza lucrarea. Din câte ştiu eu, terenul pe care se va realiza magazinul are aproximativ şapte hectare, dar nu ştiu ce suprafaţă au achiziţionat ei de la fostul proprietar, firma lui Ion Ţiriac”, a mai spus Malac.

În prezent, IKEA are deschis un singur magazin în România, în Bucureşti, în zona comercială Băneasa, iar în toamna anului trecut, a fost pusă piatra de temelie pentru cel de-al doilea, care va fi construit tot în Capitală, pe B-dul Theodor Pallady. Deschiderea magazinului IKEA Pallady este planificată pentru sfârşitul verii 2018.

IKEA Group deţine 355 de magazine în 29 de ţări

IKEA Group deţine şi operează 355 de magazine în 29 de ţări (la data de 31 august 2017). Magazinul IKEA din zona comercială Băneasa este cel de-al 253-lea magazin, deschis pe data de 21 martie 2007 ca franciză locală. În martie 2010, IKEA România a devenit parte a IKEA Group, în organizaţia IKEA South East Europe care include şi Croaţia, Slovenia şi Serbia.

Sursa: Mediafax

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments