web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > O antreprenoare din Braşov a făcut 18,5 mil. lei din producţia şi distribuţia de suplimente alimentare

O antreprenoare din Braşov a făcut 18,5 mil. lei din producţia şi distribuţia de suplimente alimentare

Herbagetica, un business înfiinţat în 2010 la Braşov de antreprenoarea Anca Scutaru şi specializat în producţia şi distribuţia de suplimente alimentare cu extracte din plante, a ajuns anul trecut la afaceri de 18,5 mil. lei (4 mil. euro), plus 30% faţă de 2016. Planurile de dezvoltare din acest an vizează extinderea portofoliului de produse şi intrarea pe noi pieţe externe, în Moldova şi Marea Britanie.

”Povestea Herbagetica a luat naştere în 2010 în Braşov din pasiunea pentru produsele naturale. Procesul de producţie se realizează pe plan local, iar acest lucru ne ajută să controlăm cu precizie întregul procedeu tehnologic, să eliminăm posibilele erori şi să ne asumăm cu responsabilitate calitatea produselor noastre. Portofoliul Herbagetica conţine peste 60 de produse care acoperă mai multe arii terapeutice”, a spus Marius Bradea, manager naţional de vânzări în cadrul Herbagetica.

Bradea a adăugat că formulele inovatoare ale produselor Herbagetica şi colaborarea cu furnizori din Uniunea Europeană, din ţări precum Franţa, Italia, Germania, care asigură o linie de aprovizionare sigură, le permite să se diferenţieze în piaţă.

”Evoluţia afacerilor în 2017 s-a datorat extinderii portofoliului cu produse noi inovatoare, creşterea vizibilităţii în piaţă şi lărgirea echipei de promovare la nivel naţional. În 2018 estimăm o cifră de afaceri de 24 milioane de lei, cu 30% creştere faţă de 2017”, a mai spus Marius Bradea.

Herbagetica are în prezent 75 de angajaţi, iar producţia se realizează în fabrica din Braşov a companiei, deţinută, conform datelor publice, de Anca Scutaru. Cele mai căutate produse din portofoliul Herbagetica sunt antiinflamatoarele naturale, produsele de slăbit şi detoxifiere, vitaminele şi mineralele organice.

Colaborează cu peste 2.000 de farmacii şi magazine naturiste

”Produsele Herbagetica sunt disponibile în peste 2.000 de farmacii şi magazine naturiste, dar şi prin platforma proprie online. Şi în anul 2018 vom dezvolta portofoliul de produse inovatoare pentru mai multe arii terapeutice”, a mai spus Marius Bradea.

În prezent, Herbagetica exportă către Italia şi Grecia, 3% din cifra de afaceri venind din export, iar planurile vizează intrarea pe piaţa din Moldova şi Marea Britanie.

Sursa text: Ziarul Financiar

Sursa Foto: Facebook Herbagetica

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW