web analytics
Sunteți aici

Sud-africanii de la NEPI Rockcastle construiesc cu 90 mil. euro malluri în Satu Mare şi Târgu-Mureş

Compania sud-africană de investiţii în real-estate NEPI Rockcastle are în lucru două proiecte comerciale în Satu Mare şi Târgu-Mureş, a căror livrare este progra­ma­tă cel mai târziu pentru ultima parte a anului 2019. Mallul din Satu Mare va fi deschis la sfârşitul acestui an, iar cel din Târgu Mureş în ultimul trimestru al anului viitor, investiţii totale de 90 mil. euro.

În centrul comercial din Satu Mare, investiţia este de 40 de milioane de euro, în timp ce în cel din Târgu-Mureş se ridică la 50 de milioane de euro. Lucrările de construcţie a proiectului din Satu Mare au fost demarate în urmă cu câteva săptămâni, iar la Târgu-Mureş mallul se află încă în stadiul de proiect, urmând să se obţină autorizaţiile necesare în vederea demarării construcţiei.

În Târgu-Mureş, cei 50.000 de metri pătraţi închiriabili vor fi livraţi în două faze. Proiectul va avea 1.500 de locuri de parcare, dispuse pe două niveluri. Terenul pe care va fi amplasat proiectul de retail din Târgu-Mureş are o suprafaţă de 12 hectare şi se află la intersecţia dintre Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi Calea Sighişoarei.

Centrul comercial va avea un hipermarket, un cinematograf şi mai multe branduri locale, alături de cele inter­naţionale. În Târgu-Mureş, mai există centrul comercial Mureş Mall, deschis în 2007 de compania Matrix Investments, dar şi Promenada Mall.

La Satu Mare, mallul va avea o suprafaţă închiriabilă de 29.000 de metri pătraţi şi 1.000 de locuri de parcare, dispuse pe două niveluri. Pe terenul pe care NEPI Rockcastle vrea să ridice mallul din Satu Mare a funcţionat în trecut o fabrică de mobilă, Sarmex, care a intrat în faliment. Prin acest proiect, NEPI va deveni concurent direct pentru alte două proiecte comerciale din acelaşi oraş, Satu Mare Shopping Plaza şi Ankora Satu Mare.

40 de milioane de euro în primul mall din Râmnicu Vâlcea

Din portofoliul NEPI fac parte mai multe malluri, printre care Mega Mall, Promenada Mall, Shopping City Timişoara, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Shopping City Deva. NEPI deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView, Aviatorilor 8 în Bucureşti, City Business Centre în Timişoara şi The Office în Cluj.

Anul trecut, dezvoltatorul sud-african a finalizat un proiect de 40 de milioane de euro în Râmnicu Vâlcea şi a inaugurat şi o extensie a mallului pe care îl avea deja în Galaţi. Dezvoltatorul sud-african NEPI este cel mai mare investitor din piaţa locală de real-estate, cu un portofoliu 1,8 miliarde de euro, potrivit celui mai recent raport publicat de companie.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW