10.7 C
Cluj-Napoca
vineri, februarie 23, 2024
Google search engine
AcasăANTREPRENORI DE SUCCESEnergoBit Cluj mizează pe afaceri de 325 mil. lei la nivel de...

EnergoBit Cluj mizează pe afaceri de 325 mil. lei la nivel de grup, plus 27%

EnergoBit, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii şi servicii pentru industria energetică, estimează pentru acest an afaceri totale de 325 mil. lei (aproximativ 70 mil. euro) la nivel de grup, în creştere cu 27% faţă de anul anterior.

”Avem în derulare contracte care acoperă circa 45% din cifra de afaceri bugetată. Se doreşte ca EnergoBit să îşi păstreze poziţia de lider în lucrările electrice din România atât pe piaţa distribuţiei şi transportului de energie electrică, dar şi în domeniul infrastructurii feroviare şi de drumuri pentru lucrările electrice. De asemenea, vom fi prezenţi în soluţiile de eficienţă energetică şi proiectele de SMART City nu numai în România, dar şi peste graniţe. Astfel, dacă suntem prezenţi azi în Moldova, vom fi mai activi şi în celelalte ţări limitrofe, în vestul Europei şi de curând am încheiat parteneriate pentru ţările arabe şi asiatice”, a spus Ştefan Gadola,unul dintre fondatorii EnergoBit.

Gadola, alături de cei doi parteneri ai săi, Peter Pal şi Ioan Socea, au preluat din nou controlul asupra EnergoBit în toamna anului trecut, după ce în 2012 cedaseră pachetul majoritar către fondul polonez de investiţii Innova Capital.

”În anul 2017 acţionarii au considerat că este nevoie de o creştere de capital pentru a susţine dezvoltarea capacităţilor de producţie (o nouă linie de fabricare  a transforma­toa­relor cu pierderi ultrareduse), precum şi pentru asigurarea capitalului de lucru pentru contracte noi de mare anvergură”, a spus antreprenorul clujean.

Astfel, în toamna anului trecut Ştefan Gadola, Pal Peter şi Ioan Socea au adus 40 de milioane de euro la capitalul companiei, tranzacţie în urma căreia aceştia au ajuns să deţină împreună 75% din firmă. În 2012, când cei trei vânduseră businessul către fondul polonez de investiţii Innova Capital, rămăseseră cu 10% din acţiuni fiecare. Din acţionariatul companiei, alături de cei trei fondatori şi de Innova Capital, mai face parte şi BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare).

Au ajuns la 700 de angajaţi

În prezent, EnergoBit are 700 de angajaţi în toate punctele de lucru, fabricile şi sucursalele sale la nivel naţional.  Compania a fost unul dintre beneficiarii boom-ului eolian, sector care a atras investiţii de circa 4,5-5 miliarde de euro, dar care pe fondul schimbărilor legislative şi al atingerii ţintei de energie regenerabilă a României, a intrat într-un con de umbră. EnergoBit a câştigat din acest boom prin lucrările electrice pe care le-a desfăşurat pentru proiecte eoliene şi solare cu o capacitate cumulată de 2.000 MW.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments