11.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 21, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de componente auto Preh investeşte 25 mil. euro în dezvoltarea fabricii...

Producătorul de componente auto Preh investeşte 25 mil. euro în dezvoltarea fabricii din Ghimbav, Braşov

Producătorul de componente auto Preh România şi-a bugetat pentru acest an un program de investiţii de 25 mil. euro în linii de producţie Surface Mount Technology (maşini automate de populat plăci cu componente electronice), maşini de injectare şi linii de asamblare aferente noilor proiecte.

Compania a investit anul trecut 13,8 mil. euro în linii de producţie şi noi linii de asamblare pentru proiectele Audi şi extinderi de capacitate pentru liniile de asamblare existente.

”Anul trecut s-au realizat investiţii de 13,8 milioane de euro, iar capacitatea de producţie a crescut cu un milion de piese faţă de anul anterior. Totodată, ne-am extins capacităţile pe tehnologiile existente, cu scopul de a menţine ritmul de creştere a cerinţelor venite din partea clienţilor noştri. Pentru 2018, s-au planificat investiţii de 25 de milioane de euro”, a spus Mihaela Forgaciu, directorul general al Preh România.

La fabrica Preh din localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală a automobilelor pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes.

Compania a finalizat anul 2017 cu afaceri totale de 171 mil. euro, mai mult cu 14% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor companiei şi a celor de la Minis­te­­rul Finanţelor. Preh România a avut în 2016 o cifră de afaceri de aproximativ 150 mil. euro (673,3 mil. lei) şi un număr mediu de 959 de angajaţi, potrivit site-ului mfinanţe.ro. Preh a ajuns la peste 1.500 de angajaţi pe piaţa locală.

Vânzări globale de peste 1,17 mld. euro şi aproximativ 6.600 de angajaţi

Compania Preh România a fost înfiinţată în anul 2008, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Acţionarii Preh România sunt Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni.

Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai. Preh, cu vânzări globale de peste 1,17 mld. euro şi 6.622 de angajaţi în 2016, are fabrici în Germania, Polonia, Portugalia, Mexic, Statele Unite ale Americii, China şi România, care produc sisteme de comandă pentru interiorul autovehiculelor (sisteme de senzori, unităţi de control electronic şi sisteme de asamblare).

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments