Primăria Cavnic a anunțat semnarea mai multor contracte de concesiune cu diferiți investitori, care în perioada următoare vor investi peste 5 milioane de euro în orașul din județul Maramureș.
”Deoarece în ultima perioadă am fost asaltați de foarte mulți potențiali investitori, am hotărât să scoatem alte suprafețe de teren la licitație publică, în vederea construirii mai multor obie ctive turistice, în zona domeniului schiabil .Toți banii obținuți în urma procedurilor de atribuire a terenurilor, vor fi folosiți pentru susținerea investițiilor din localitate, pe principiul <un teren concesionat, un bloc reabilitat>”, a spus Vladimir Petruț, primarul orașului Cavnic.
Aflat in centrul judetului Maramures, la o distanta de 30 km de municipiul Baia Mare, asezat pe o vale ingusta la poalele muntilor Gutai (1.445m) si Mogosa (1.249), Cavnicul se intinde pe o lungime de aproximativ 10km pe valea care-l strabate de la est la vest, reprezentand ultima ramificatie a golului depresionar al Baii Mari.
Cavnicul este unul din cele 13 orase ale judetului Maramures, care, de la inceputul existentei sale pana in zilele de azi a fost un important centru de exploatare a metalelor nobile si neferoase (aur, argint, cupru, plumb, zinc). Activitatea turistica in Cavnic a inceput sa se dezvolte abia in 2002, cind a fost inaugurata partia de schi din zona Icoana.
Cavnicul, datorita numarului mare de zile de iarna este cunoscut si ca polul zapezii din Maramures, lucru care constituie un avantaj pentru cei ce iubesc sportul hibernal. Maramureşul a fost inclus în topul domeniilor schiabile din România. Dar asta nu pentru oferta din staţiunea Borşa, care era cea mai renumită din judeţ, ci pentru pârtiile amenajate la Cavnic.
După lucrările executate în vara lui 2007, suprafaţa pe care se poate schia în fostul oraş minier a crescut la 8,5 kilometri. Cele şapte pârtii (Icoana 1, Icoana 2, Roata 1, Roata 2, Rainer 1, Rainer 2 si Partia Albastra), din care trei sunt noi, au o lungime de 800-2.200 de metri şi o înclinaţie între 19 şi 37 de grade, ceea ce le face potrivite atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi sau chiar profesionişti.