16.8 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 18, 2025
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALUn antreprenor din Oradea vrea să vândă ceaiuri şi tincturi de 200.000...

Un antreprenor din Oradea vrea să vândă ceaiuri şi tincturi de 200.000 de euro

Faunus Plant, o afacere de familie înfiinţată în urmă cu mai bine de zece ani în Poienii de Jos, o localitate la circa 80 de km de Oradea, a ajuns anul trecut la afaceri de peste 144.000 de euro, un avans de 35% faţă de anul anterior.

Flaviu Matei, fiul antreprenorilor care au pus bazele companiei, vrea să extindă spaţiile de producţie şi să cumpere utilaje pentru a creşte productivitatea. Antreprenorul care a preluat afacerea estimează o creştere de 40%, până la peste 200.000 de euro.

”Până în urmă cu cinci ani, în 2013, afacerea a funcţionat la un nivel mai mic, singurii angajaţi ai firmei fiind tatăl şi mama mea. Ei singuri se ocupau de toată activitatea de colectare şi procesare a plantelor medicinale, precum şi de partea de vânzare. În acest moment, în portofoliul nostru sunt în jur de 100 de tipuri de produse diferite, în mai multe tipuri de game, de la ceaiuri, tincturi, siropuri, unguente, balsamuri de buze şi uleiuri de masaj”, a spus Flaviu Matei, managerul Faunus Plant.

Afacerea Faunus Plant a evoluat organic, iar investiţiile au fost făcute prin rein­vestirea profitului, strategie pe care repre­zentanţii com­paniei vor să o continue. Compania are în prezent şapte angajaţi, însă antre­prenorul vrea să angajeze pe partea de vânzări. Produsele Faunus Plant se realizeaza în Po­ienii de Jos într-un spaţiu de circa 500 de metri pătraţi. În ultimul an s-au produs 62.000 ceaiuri, 35.000 tincturi şi siropuri, 40.000 unguente, balsamuri de buze şi uleiuri de masaj.

10% din vânzări vin de la export

Produsele Faunus Plant ajung în magazinele naturiste şi în farmacii în mare parte, urmate de magazinul online al companiei şi de lanţul de hipermarketuri Auchan. Compania Face export de peste un an de zile în Republica Moldova, prin intermediul unui distribuitor de produse farmaceutice şi parafarmaceutice. Vânzările către export au reprezentat în 2017 sub 10% din cifra de afaceri.

Cele mai căutate produse în perioada de iarnă sunt cele pentru dureri reumatice, unguentul si tinctura Reumaticus, Bitterul din 30 plante, tinctura de Branca ursului, tinctura de Gentiana şi ceaiul şi tinctura Siluetus pentru slăbit. Materia primă vine din  flora spontană din Munţii Apuseni, plantele sunt uscate şi ulterior prelucrate, iar cele care nu se găsesc în zonă sunt cumpărate de la firme specializate.

Sursa: Ziarul Financiar

 

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments