web analytics
Sunteți aici

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov a ajuns anul trecut la afaceri de 10 mil. euro

Spitalul privat Sf. Constantin din Braşov, controlat indirect de antreprenorul Mihai Miron care deţine şi reţeaua farmaceutică  Ropharma, a avut anul trecut afa­ceri de 46,8 mi­lioa­ne de lei (aproximativ 10 mil. euro), mai mult cu 25% faţă de anul anterior.

”Cele mai solici­tate servicii sunt chi­rurgia generală (pato­logia oncochirur­gi­cală), chirurgia robotică, neuro­chi­rurgia, ORL-ul şi oncolo­gia me­dicală. La toate spe­cia­lită­ţile a crescut adre­sabilitatea, după cum rezultă şi din creş­terea cifrei de afaceri“, a spus Camelia Şamo­tă, manage­rul spitalului.

Spitalul Sf. Constantin a fost deschis în 2011 pe o suprafaţă de 3.500 mp şi este unul dintre cei mai mari zece jucători privaţi de pe piaţa locală. Anul trecut spitalul a avut 3.826 de pacienţi pe spita­li­zare con­ti­nuă, 6.502 de spita­li­zare de zi, potrivit oficialilor compa­ni­ei. Din 2016, au fost demarate in­ves­ti­ţiile pentru extinde­rea spi­ta­lului din Braşov într-o nouă clădire. Dez­voltarea se va face în eta­pe, o inves­ti­ţie totală de circa 17-18 mil. euro, pe un teren de trei hectare şi în clădiri preluate de antre­prenorul Mihai Miron de la compania Pantex, aflată în insolvenţă.

Spitalul are în plan înfiinţarea unei secţii noi de chirugie toracică, chirurgia can­cerului pulmonar, dar şi toracică on­colo­gică (seg­men­tectomii, lobectomii, pneu­mo­nec­to­mii, rezecţii pulmonare cu bronho­plastie şi angioplastie, rezecţii pulmonare şi de perete toracic combinate, rezecţii tu­morale complexe (tumo­rile Pancoast) utilizând tehnici clasice, video­asis­tate mi­nim in­va­zive sau mixte), a mai precizat ea.

Au în plan extinderea în oraşe precum Cluj sau Iaşi

În cadrul spitalului s-au realizat intervenţii complexe precum două lo­becto­mii pulmonare pen­tru tumori pulmo­nare, dar şi prima videomedia­stino­scopie şi prima rezecţie laser pulmo­nară videoasistată realizată în sistemul privat din România, după cum susţine Camelia Şamotă.

Anul trecut, Mihai Miron spunea că se gândeşte să replice modelul cu spitalul din Braşov în oraşe precum Cluj sau Iaşi, dat fiind cererea mare pentru serviciile oferite. Spitalul este operat de firma Teo Health, din acţionariatul căreia fac parte Mihai Miron (indirect), Floriean Firu, Vlad Teodorescu, dar şi medici din cadrul unităţii.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW