Studenții și cadrelor didactice de la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, din cadrul USAMV Cluj-Napoca, vor prezenta 45 de proiecte publicului și specialiștilor la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent 2018”, eveniment organizat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca între 21-23 martie.

Printre produsele care vor fi prezentate de echipele de la USAMV Cluj-Napoca se numără mini bomboanele de ciocolată cu activitate antibacteriană, ambalaje comestibile din mere, pesto de urzici, gumă de mestecat fortifiată cu cărbune activ, baton cu germeni de pepene verde, cremă de urdă îmbogățită cu antioxidant natural, jeleu cu smirnă, propolis și fructe de soc, biscuiți cu hibiscus și cremă de mentă, pâine cu făină din semințe de urzici, ciocolată probiotică 3D și multe altele.

Potrivit reprezentanților Universității Tehnice, care organizează Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent 2018”, pe lângă invenţiile româneşti prezente la salon, la această ediţie vor fi și participanţi şi invenţii din Republica Moldova, Iran, Polonia, Malaezia, Taiwan, Indonezia, Coreea, SUA şi Canada.

Articole similare

Lasă un răspuns