web analytics
Sunteți aici

Antreprenorul braşovean Cristian Mierlea a ajuns la 6 mil. euro din afaceri cu mobilă

Producătorul de mobilă Conalcri Prod din Măieruş, judeţul Braşov, deţinut de antreprenorul român Cristian Mierlea, a vândut anult trecut mobilier din PAL melaminat de peste 27 mil. lei (circa 6 mil. euro). Conalcri Prod produce circa 5.000 de piese de mobilier pe lună, biblioteci, dormitoare, canapele, dar şi alte produse, de pe poarta fabricii ieşind circa 40 de camioane cu mobilă lunar.

”În fiecare an creştem cu 10-15% datorită dezvoltării de noi relaţii comerciale. Suntem prezenţi în circa 250 de magazine din toată ţara. Creştem şi pe măsură ce cresc partenerii noştri, cum ar fi retailerii Naturlich sau Leroy Merlin. Avem şi cinci magazine proprii, cu o suprafaţă totală de 4.000 metri pătraţi, din care trei în Bucureşti, unu în Sfântu Gheorghe şi unu la fabrică”, a spus Alexandru Fazakas, directorul de vânzări al companiei Conalcri Prod.

Spre deosebire de majoritatea producătorilor de mobilă din România, care îşi concentrează vânzările la export, Conalcri Prod îşi vinde aproape integral producţia pe plan naţional. Creşterea constantă a cos­tu­rilor de producţie este una din prin­cipalele dificultăţi cu care se confruntă mana­gementul companiei Conalcri Prod.

”Materia primă a crescut cu circa 20% în medie în ultimul an. S-au scumpit şi curentul şi combustibilul. Au crecsut şi salariile, taxele, impozitele. Toate aces­te scumpiri ne-au determinat să creş­tem preţul mobilei cu 10-15% în ulti­mii doi ani”, a spus Alexandru Fazakas.

România produce mobilă de 2,5 mld. euro

În 2016, producţia de mobilă a României a fost de circa 2,5 mld. euro, din care 86% a luat drumul exportului, cel mai fidel cumpărător de mobilă românească fiind Germania, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România. Principalii competitori ai companiei Conalcri Prod sunt Aramis Invest, Lemet şi alţii.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW