19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 12, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAntreprenorii Iuliana şi Gelu Pop din Baia Mare au făcut 9,7 mil....

Antreprenorii Iuliana şi Gelu Pop din Baia Mare au făcut 9,7 mil. lei cu o brutărie şi un lanţ de magazine de proximitate

Antreprenorii Iuliana şi Gelu Pop au pus în urmă cu 22 de ani bazele Brutăriei Andana Pan în satul Recea, de lângă oraşul Baia Mare. În prezent, businessul de familie numără o brutărie şi 11 magazine de proximitate, care au avut afaceri de 9,7 milioane de lei (aproximatix 2,1 milioane de euro) anul trecut.

”Businessul a fost înfiinţat de părinţii mei şi o altă familie în 1996, iar după puţin timp cealaltă familie a ieşit din afacere şi am rămas doar noi. Brutăria a fost deschisă în satul Recea, iar în anul 2006 a fost mutată în Baia Mare, unde funcţionează şi astăzi”, a spus Adrian Dan Pop, administratorul com­paniei AAD Mara Consulting SRL, firmă care gestionează comercializarea pro­duselor.

Businessul Andana Pan este admi­nistrat de două companii, firma AAD Mara Consulting SRL se ocupă de partea de comerţ şi firma Andana Pan SRL de partea de producţie. Cele două companii au avut anul trecut o cifră de afaceri de 9,7 milioane de lei (circa 2,1 milioane de euro), în creştere cu 12% faţă de rezultatele din 2016. Capacitatea de producţie a fabricii este de circa 6.000-7.000 de produse zilnic, adică aproximativ două tone. În cadrul fabricii se produc atât produse de panificaţie, cât şi produse de patiserie şi cofetărie.

”Am început cu produsele de pani­ficaţie, treptat am adăugat patiseria, iar când ne-am mutat în Baia Mare am deschis o linie de produse de cofetărie. În prezent, producem circa 40% produse de patiserie, 40% produse de cofetărie şi 20% pani­ficaţie”, a mai explicat Adrian Dan Pop.

Deţin 11 magazine în judeţul Maramureş

Pe lângă brutărie, antreprenorii mai deţin şi un lanţ de unsprezece magazine unde comercializează produsele proprii, dar şi produse ale altor antreprenori locali. Cele 11 magazine sunt localizate toate în judeţul Maramureş, zece în Baia Mare şi unu în oraşul Şomcuta Mare.

Produsele Andana Pan au fost comercializate şi în magazinele marilor retaileri precum Metro, însă după venirea crizei compania a ales să se orienteze către clienţii mici care să le ofere stabilitate. Compania are un portofoliu de 200 de produse, dintre care 150 de produse de patiserie şi cofetărie şi restul de 50, produse de panificaţie. Andana Pan are 75 de angajaţi, dintre care 30 sunt implicaţi în procesul de producţie.

Sursa: Ziarul Financiar

Sursa Foto: Facebook AndanaPan

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments