19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 12, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGrupul de firme elveţiano-german Karpaten Meat din Sibiu a ajuns la 10...

Grupul de firme elveţiano-german Karpaten Meat din Sibiu a ajuns la 10 mil. euro din afaceri cu bovine vii şi carne de vită

Grupul de firme Karpaten Meat din Sibiu, o afacere cu acţionariat elveţiano-german, a produs şi vândut anul trecut carne de vită de circa 10 mil. euro, aproape dublu faţă de anul precedent. Investitorii elveţieni şi germani deţin un efectiv de 8.000 de bovine rasa Aberdeen Angus în cinci ferme în zona Văii Hărtibaciului, judeţul Sibiu şi exploatează circa 10.000 de hectare de păşuni şi teren agricol.

”Rezultatele financiare nu sunt finalizate pe 2017, dar estimăm o cifră de afaceri de 10 mil. euro. Creşterea cifrei de afaceri în cadrul sectorului de vânzare de carne de vită Angus se datorează cererii tot mai mari a acestui produs atât pe piaţa internă, cât şi la export”, a spus Samuel Widmer, directorul general al companiei Karpaten Meat Siebenbuergen.

Jumătate din marfa Karpaten Meat, bovine vii şi carne de vită, este comercializată în România, în restaurante, mă­celării, în reţeaua de magazine Carrefour şi prin propriul ma­gazin online. Cealaltă jumătate ajunge la export în mai multe ţări din Europa de Vest, potrivit reprezentanţilor grupului.

Carnea de vită premium Angus este comercializată în Europa de Vest, respectiv în Elveţia, Germania, Olanda, dar şi alte ţări. Ca procente din total volum, anul trecut exportul se situa la 50% din total marfă, faţă de 80% acum doi ani. În 2017, Karpaten Meat şi-a lansat propriul magazin online, prin care comercializează carne de vită proaspătă în toată ţara.

O cutie de carne de vită Angus de 5 kg costă între 250 lei şi 500 lei

Carnea este transportată în cutii frigorifice returnabile, prin intermediul companiilor de curierat, şi ajunge la clientul final în 3-5 zile de la plasarea comenzii. O cutie de carne de vită Angus de cinci kilograme costă între 250 lei şi 500 lei, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

România deţinea un efectiv de bovine de circa 2,05 milioane de capete în 2016, cu 2% mai mic faţă de anul precedent, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) Consumul mediu anual de carne de vită pe cap de locuitor a fost de 6,1 kilograme în 2016, de 5 ori mai mic decât consumul de carne de porc, potrivit datelor INS.

Sursa: Ziarul Financiar

Sursa Foto: Facebook Karpaten Meat

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments