19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 12, 2024
Google search engine
AcasăANUNȚURITEDxCluj 2018: 1.000 de participanți, 14 speakeri, peste 60 de voluntari și...

TEDxCluj 2018: 1.000 de participanți, 14 speakeri, peste 60 de voluntari și 10 ore de eveniment

Aproape 1.000 de participanți de toate vârstele, de la 4 ani și jumătate la 61 de ani, au participat la ediția TEDxCluj 2018 Connecting the dots, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Generația millennials și antreprenoriatul, de ce este important să citim, despre poezie, fericirea la locul de muncă, calculatorul cuantic și creativitatea sunt câteva dintre temele prezentate de invitații speciali ai TEDxCluj. Evenimentul a însemnat 14 speakeri, 2 prezentatori și peste 60 de voluntari.

”Anul începe cu inspirație de la TEDxCluj, așa cum ne-am obișnuit. Un sfert dintre participanți au fost din afara Clujului, inclusiv străini, ceea ce înseamnă că experiența TEDxCluj a depășit granițele orașului nostru. Le mulțumim celor 45 de parteneri care au făcut posibilă organizarea acestei ediții. Ne bucurăm de succesul acestei ediții și de discursurile unice, care ne-au transpus în atâtea experiențe de viață. Am avut atât de multe de învățat, de la noutăți despre computere cuantice la tratamentul embrionar al cancerului, de la cum să ai succes în afaceri la lecțiile oferite de existența unui Muzeu al eșecurilor”, a declarat Tudor Pasc, project manager TEDxCluj.

În premieră la Cluj, Ernesto Sirolli, autor și unul dintre cei mai populari speakeri TED, a vorbit despre relația ”ca într-o căsătorie” dintre companie, produs și clienți.

”99% dintre startupuri dau greș. Nu există nicio companie care să fi fost începută de o singură persoană. Antreprenorii din întreaga lume au o impresie greșită-nu poți să faci totul singur”, a dezvăluit Ernesto Sirolli unul dintre secretele reușitei în afaceri.

Scriitoarea și jurnalista Rita Carter a vorbit despre citit ca o rețetă pentru dezvoltarea creierului.

”Vorbirea ne este în gene. Dar cititul, nu. Până acum 100 de ani, unii oameni nu citeau deloc. Când citim ficțiune, mai ales, creăm noi zone în creier, iar cititul a 30 de pagini de ficțiune, de exemplu, în fiecare seară, contribuie la dezvoltarea lor”, a spus Rita Carter.

Muzeul eșecurilor, despre care a vorbit Rebecca Ribbing, ne învață că acceptarea eșecului este calea spre progres, iar curajul de a accepta că ai dat greș este un prim pas. Scriitoarea Ioana Nicolaie a vorbit despre curajul de a deschide ușile care apar pe coridoarele vieții, uși care sunt alegerile noastre în viață.

”Vă doresc foarte mult ca toate aceste uși să vă aducă lucruri în plus, care să vă împlinească, care să vă bucure. Și dacă ați ajuns acolo, nu stați. Intrați”, le-a spus participanților la TEDxCluj 2018 Ioana Nicolaie.

Hashem Al-Ghaili, care are o audiență de peste 15 milioane de urmăritori cu pagina sa de Facebook, ne-a provocat să ne imaginăm o lume în care cancerul a fost eradicat, iar o posibilă soluție este modificarea embrionilor. Celelalte discursuri au fost susținute de: Dana Gonț, jurnalist de televiziune și blogger, Cătălina Curceanu cercetător-șef la Institutul Național de Fizică Nucleară din Italia, Andrei Roșu, sportiv de anduranță, Aneta Bogdan, branding advisor, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, Andrei Chivote Amărașteanu, artist și architect, Delia Vîrgă, doctor în psihologie, psiholog principal în psihologia muncii și cea organizațională, Laura Ionescu, una dintre cele două co-fondatoare Dume de Mestecat.  Cele 10 ore de eveniment au cuprins sute de minute de discursuri și performance-uri oferite de Mark Grist, Cosmin Cioca, Bogdan Simion și Ciprian Iacob.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments