0.7 C
Cluj-Napoca
joi, decembrie 7, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGrupul austriac Rosendahl investeşte 3,5 mil. euro în extinderea fabricii din Satu...

Grupul austriac Rosendahl investeşte 3,5 mil. euro în extinderea fabricii din Satu Mare

Compania austriacă Rosendahl Industrial Services a demarat o in­ves­tiţie de 3,5 mil. euro pentru construcţia unei noi hale, în ve­derea extinderii capacităţii de producţie a fabricii deţinute în Satu Mare. În cadrul acestui proiect de extindere com­pania va crea 75 de noi locuri de muncă. În prezent, în ca­drul fabricii Rosendahl din Satu Mare lucrează 125 de oameni.

”Pentru noi este o prioritate atragerea de investiţii, încu­rajarea companiilor care sunt deja în Satu Mare să-şi mă­rească capacităţile de producţie, să creeze noi locuri de mun­că şi să crească salariile. (…) Sigur că investiţiile în cen­tre comerciale sunt mai vizibile, dar am mai spus-o, Satu Mare se va dezvolta doar prin investiţii în industrie, aşa cum este cea a companiei Rosendahl”, a declarat Kereskényi Gábor, primarul municipiului Satu Mare, la punerea pietrei de temelie a noului proiect de investiţii Rosendahl de la Satu Mare.

Compania Rosendahl In­dus­trial Services este specia­li­za­tă pe execuţia de piese şi ca­tegorii de produse în dome­niul construc­ţi­ilor metalice precum şi maşini com­plete, ca­blarea dulapurilor de co­mandă, construcţii sudate spe­ciale cu prelucrare me­ca­ni­că şi tratamentul suprafeţelor. Compania a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 20,5 mil. lei (4,6 mil. euro), având un număr mediu de 106 an­gajaţi, potrivit site-ului Ministe­ru­lui Finanţelor Pu­blice. Pentru anul 2018, compania esti­mea­ză afaceri de 7,8 mil. euro.

Afacere de familie de 300 de ani

Rosendahl Industrial Services a fost înfiinţată în anul 2001 la Satu Mare cu principal domeniu de activitate fabri­ca­rea de construcţii metalice şi părţi componente ale struc­tu­rilor metalice. Rosendahl Industrial Services este contro­la­tă în întregime de compania austriacă Rosendahl Nextrom GmbH, care se ocupă de fabricarea liniilor de pro­ducţie pentru producătorii de baterii auto, cabluri şi fi­bră optică. Compania este parte a Knill Gruppe, o afacere de familie de 300 de ani, prezentă în 16 ţări, cu 31 de com­panii în întreaga lume şi cu un număr de aproximativ 1.800 de angajaţi.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments