web analytics
Sunteți aici

Grupul austriac Rosendahl investeşte 3,5 mil. euro în extinderea fabricii din Satu Mare

Compania austriacă Rosendahl Industrial Services a demarat o in­ves­tiţie de 3,5 mil. euro pentru construcţia unei noi hale, în ve­derea extinderii capacităţii de producţie a fabricii deţinute în Satu Mare. În cadrul acestui proiect de extindere com­pania va crea 75 de noi locuri de muncă. În prezent, în ca­drul fabricii Rosendahl din Satu Mare lucrează 125 de oameni.

”Pentru noi este o prioritate atragerea de investiţii, încu­rajarea companiilor care sunt deja în Satu Mare să-şi mă­rească capacităţile de producţie, să creeze noi locuri de mun­că şi să crească salariile. (…) Sigur că investiţiile în cen­tre comerciale sunt mai vizibile, dar am mai spus-o, Satu Mare se va dezvolta doar prin investiţii în industrie, aşa cum este cea a companiei Rosendahl”, a declarat Kereskényi Gábor, primarul municipiului Satu Mare, la punerea pietrei de temelie a noului proiect de investiţii Rosendahl de la Satu Mare.

Compania Rosendahl In­dus­trial Services este specia­li­za­tă pe execuţia de piese şi ca­tegorii de produse în dome­niul construc­ţi­ilor metalice precum şi maşini com­plete, ca­blarea dulapurilor de co­mandă, construcţii sudate spe­ciale cu prelucrare me­ca­ni­că şi tratamentul suprafeţelor. Compania a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 20,5 mil. lei (4,6 mil. euro), având un număr mediu de 106 an­gajaţi, potrivit site-ului Ministe­ru­lui Finanţelor Pu­blice. Pentru anul 2018, compania esti­mea­ză afaceri de 7,8 mil. euro.

Afacere de familie de 300 de ani

Rosendahl Industrial Services a fost înfiinţată în anul 2001 la Satu Mare cu principal domeniu de activitate fabri­ca­rea de construcţii metalice şi părţi componente ale struc­tu­rilor metalice. Rosendahl Industrial Services este contro­la­tă în întregime de compania austriacă Rosendahl Nextrom GmbH, care se ocupă de fabricarea liniilor de pro­ducţie pentru producătorii de baterii auto, cabluri şi fi­bră optică. Compania este parte a Knill Gruppe, o afacere de familie de 300 de ani, prezentă în 16 ţări, cu 31 de com­panii în întreaga lume şi cu un număr de aproximativ 1.800 de angajaţi.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW